Erkekler dar pantolon giymemeli

Erkekler dar pantolon giymemeli

Üroloji uzmalarından ciddi bir uyarı; "Beyler dar pantolon giymeyin" neden mi? İşte cevabı...

Ürololoji uzmanları, sıkı pantolon giyildiğinde, erkek yumurtalıklarının vücuda daha yakın konumda durması sebebiyle ısı artışı oluştuğunu, bununda da sperm hücrelerinin hareketliliğine ve sayısını olumsuz yönde etkilediğini belirtti.


Erkeklerde görülen kısırlığın genellikle spermlerin sayı, hareket ve şekil bozukluklarından kaynaklandığını belirten üroloji uzmanları 'Bunlar arasında sıklıkla karşılaştığımız, erkek yumurtalık dokusu civarındaki damarların genişlemesi (varikosel), geçirilmiş olan enfeksiyonlar ya da doğuşsal bazı sorunlar nedeniyle sperm yollarının kapalı olması kısırlığa neden olabiliyor' açıklamasında bulundu.

Günde 10-15 sigara tüketilmesi ve bunun 5-6 yıl boyunca devam etmesi durumunda kadınların yaklaşık normalden 3-4 yıl önce menapoza girmesine neden olabileceğini belirten uzmanlara göre, çevresel etkenler, kıyafet seçimi ve beslenme düzeni kısırlığa etki ediyor.


Uzmanlar, yapılan mesleğe bağlı çalışma koşullarının da erkek yumurtalığında oluşabilecek sorunlara zemin hazırlayabildiğini anlatarak, 'Erkek yumurtalıklarında ısı artışa neden olan durumlar, genellikle gün içerisinde işin oturarak yapıldığı meslek gruplarında çalışanlarda görülmektedir. Uzun yol şoförlerinde, yüksek ısı karşısında çalışmak zorunda olan fırıncılık gibi hizmet verilen sektörlerde alışanlarda daha sık görülmektedir' dedi.

Cep telefonlarının yaymış oldukları alanlarının bazı tümörlerin gelişmesine neden olduğunu belirten uzmanlar, cep telefonlarının genital bölgelere yakın yerlerde tutulmasının kadında ve erkekte yumurtalık fonksiyonlarını olumsuz yönde etkileyebileciğine dikkati çekti.




Etiketler :