Erken Doğum Diye Geldi. Apandisit Ameliyatı Oldu!

Erken Doğum Diye Geldi. Apandisit Ameliyatı Oldu!

28 Haftalık Hamileye Başarılı Apandisit Ameliyatı: Anne ve Bebeğin Sağlık Durumu Çok İyi…

Tüp bebek tedavisiyle hamile kalan ve hamileliğinin 28. Haftasına kadar herhangi bir sorun yaşamayan Gamze Gümen Gümüş şiddetli karın ağrısı ve mide bulantısıyla Hisar Intercontinental Hospital’a başvurdu. Doğum sancıları çektiğini ve erken doğum yapabileceğini düşünüyordu. Ancak yapılan tetkikler sonucunda belirtileri hamileliğin klasik belirtileriyle çok benzeyen apandisit şikayetleri yaşadığı görüldü. Hemen müdahale edilmezse anne ve bebeğin sağlığı için çok tehlikeli sonuçlar doğabilirdi. 2 saat gibi kısa bir sürede uzman hekimlerin müdahalesiyle hem Gamze Gümen Gümüş hem de bebeği sağlıklarına kavuştu…


Gamze Hanım’ın ilk muayenesini yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Cansever, ‘Başka bir hastanede hamilelik takipleri yapılan Gamze Hanım, öğlen saatlerinde şiddetli ağrı ve mide bulantısıyla hastanemizin Acil Servisine geldi. Acil Servis Hekimimiz hastamızı bana yönlendirdi. Yaptığım muayene ve tetkikler sonucunda erken doğumun başladığını ve idrar yolları enfeksiyonu olduğunu tespit ettim. Nadir görülmekle birlikte akut apandisit ihtimaline karşı hastamızı Genel Cerrahi Uzmanımız Op. Dr. İlker Abcı’ya yönlendirdim. Ultrason muayenesini yapan Radyoloji Uzmanımız Dr. Süleyman Hilmi Aksoy, Gamze Hanım’a apandisit tanısını koydu. Tanının ardından, apandistin patlaması hem hasta hem de bebeği için çok tehlikeli olabileceği için Gamze Hanım’ın doğum sancılarını durdurarak onu 2 saat gibi kısa bir süre içerisinde ameliyata hazırladık. Ameliyata bebek ve annede oluşabilecek herhangi bir komplikasyonda hemen müdahale edebilmek için Genel Cerrahi ekibimizin yanında katıldım. Başarılı geçen operasyondan sonra hastamızın erken doğum sancıları devam ediyordu. Erken doğum sancılarını durdurarak 2 günlük bir istirahatın ardından hastamızı taburcu ettik. Daha sonra yaptığımız kontrollerde hastamız ve bebeğinin sağlığının gayet iyi olduğunu gördük.’ diye konuştu.


Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. İlker Abcı, ‘Öncelikle Gamze Hanım’ın rahatsızlığı çok sık rastlamadığımız bir vaka. Gebelik sürecinde apandisit anne ve bebeğin hayatına mal olabilecek düzeyde çok riskli bir durumdur. Mide bulantısı gibi klasik hamilelik yakınmalarıyla benzerlik gösteren apandisit şikâyetleri, tanının geç konulmasına hatta fark edilememesine zemin hazırlar. Gamze Hanım’ı, muayene ve gerekli tetkikler sonucunda akut apandisit teşhisiyle acilen ameliyata aldık. Ameliyatta apandisitin iltihaplı olduğunu gördük. Henüz 28. haftasında olan bebeğin sezaryenle alınarak kuvöze konulması gerekebilirdi. Ameliyatta Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımız Op. Dr. İrem Cansever ile birlikte olası tüm problemlerin anne ve bebeğe yansımaması adına özverili bir çalışma gerçekleştirdik. Erken doğuma gerek kalmadan başarılı geçen 30 dakikalık bir ameliyatın ardından hastamızı servise aldık ve nekahat sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu ettik.’ açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.