Erken Seçim Yok

Erken Seçim Yok

Devlet Bakanı Faruk Çelik, muhalefet partilerinin dillendirdiği 'erken seçim' ihtimalinin Türkiye'de oluşmadığını söyledi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, muhalefet partilerinin dillendirdiği 'erken seçim' ihtimalinin Türkiye'de oluşmadığını söyledi. Bakan Çelik, son günlerde yaşanılan gelişmelerle ilgili olarak da "Türkiye artık normalleşiyor, hukuk içerisinde her şey cerayan ederse endişeye mahal yok." dedi.

 

Seçim bölgesi Bursa'da, eski siyasetçi arkadaşlarıyla Almir Otel'deki yemekli toplantıda bir araya gelen Bakan Çelik, toplantı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Siyasette vefanın önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Çelik, eski siyasetçi arkadaşlarından alacakları tecrübelerden de yararlanacaklarını söyledi. Muhalefet partilerinin seslendirdiği erken seçim haberlerini yalanlayan Bakan Çelik, "Erken seçimle ilgili fikrimizi çeşitli vesilelerle partimizin yetkilileri ifade ettiler. Belki yaz sıcağından dolayı seçimler birkaç ay öne alınabilir. Onun dışında Türkiye'de erken seçim atmosferi olmadığı gibi ben erken seçimi talep edecek siyasi parti olmadığı inancındayım. Tablo gayet açık, milletimiz her şeyi net şekilde görüyor. Seçim yaklaştıkça bunun edebiyatı olur. Buradan kendisine pay çıkarmak isteyenler olabilir. Erken seçim değil, küresel krizden sonra çıkış yılı olan 2010'da tüm çalışmalarımızı, eforumuzu ülkemiz insanının refahını yükseltmek için harcamamız gerekiyor." dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlayan tartışmalara da değinen Bakan Faruk Çelik, Türkiye'nin artık normalleştiğini söyledi. Bakan Çelik şöyle devam etti: "Türkiye normalleşiyor. Ben bunu söyleyebilirim. Hukuk çerçevesinde her şey cerayen ettiği sürece bir endişe yok. Burada haddi aşan bazı değerlendirmeler, ithamlar söz konusu oluyorsa ve kurumlarımızı yaralıyorsa buna dikkat etmek gerekiyor. Yanlış yapan varsa suçlunun peşinde olmak gerekiyor. Demokrasimizin şeffaf hale gelmesi gerekiyor. Attığımız yasal adımlarlı uygulamalarla bütünleştiren bir anlayış Türkiye'de iyiden iyiye kökleşmesi gerekiyor. Ama haddi aşan ifadeler kullanılıyorsa, yani ilgili alanın dışında ilgisizlerle ilgili bazı bütünleşmeler oluyorsa bunu tasvip etmemiz mümkün değil. Hukuk devletinde her şey rayına giriyor ve her şey normalleşiyor."

 

Etiketler :