Erken teşhis konusunda daha hızlısı yok!

Erken teşhis konusunda daha hızlısı yok!

Meme kanserini erken teşhis etme konusunda doktorlara ve hastalara büyük kolaylık sağlayan Meik isimli cihaz DEMKAR Medikal şirketi tarafından Türkiye’ye getirildi.

Meme kanserini erken teşhis etme konusunda doktorlara ve hastalara büyük kolaylık sağlayan Meik isimli cihaz DEMKAR Medikal şirketi tarafından Türkiye’ye getirildi. Rusya’dan getirilen cihazın kullanıcılarından Rus Doktor Alexander Garpov cihazın tıp dünyasına yeni bir yol çizdiğini belirterek, “Her yaşa uygulanabilen cihaz kanserin erken teşhisinde büyük kolaylık sağlıyor. Cihaz, Türkiye’de sadece Dem-Kar Medikal şirketinde var” diye konuştu.

 16 yaş üstü herkese uygulanabilirliği ve kullanım kolaylıkları ile meme kanserinin erken teşhisinde büyük kolaylık sağlayan Elektrik İmpedans Mamografi cihazı (MEİK) DEMKAR isimli Medikal şirketi tarafından Türkiye’de satışa sunuldu.

 Cihazın Rusya’daki kullanıcıları ve araştırmacısı olan Doktor Alexander Garpov, cihazla ilgili ilginç bilgiler verdi. Cihazın meme kanseri teşhisinde yeni bir kanal açtığını ve doktorlara büyük kolaylık sağladığını açıkladı. Garpov, yaptığı açıklamada, MEİK cihazının sağladığı olanakları diğer hiçbir yöntemin sağlamadığını belirterek, “Cihaz aracılığı ile meme bezi dokularının elektrik iletkenliği hakkında bilgi ediniyoruz. Bu veriler de bize kanser hakkında ciddi veriler sağlıyor. En önemli özeliği ise rakamsal analiz imkanı vermesi. Böyle bir olanağı hiçbir diğer yöntem sağlamıyor. Bu hastaya objektif bakılmasını sağlıyor. Bu cihaz diğer yöntemleri dışlamıyor ama doktorların elini çok güçlendiriyor. Tam olarak meme bezi üzerinde çalışma yapabilirler” diye konuştu.

 30 saniyede kanser teşhisi

 Meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çeken Garpov, “zararsız olması, küçük olması, yüksek değerlerde kesin bilgi vermesi ve her yaşta herkese uygulanabilir olması nedeni ile erken teşhis için ciddi bir kolaylık sağlıyor. Diğer yöntemlerle yapılamayan ‘risk grubu kategorisi’ oluşturulabiliyor. Yani erken teşhis yapıyor. Erken teşhis ise bilindiği gibi hayat kurtarıyor” ifadelerini kullandı.

 Rusya’da Devlet Destekliyor

 Cihazın kullanımının Rusya başta olmak üzere bir çok ülkede giderek arttığını ifade eden Garpov, “Rusya’da federal programa dayalı şekilde kullanılıyor. Bu programın ismi ‘meme kanserinin erken teşhisi’ bu programın içinde cihazın önemli bir yeri var” dedi. Garpov, cihazın “ABD, Kanada, Avustralya, Malezya, Kamboçya, İtalya, İsrail, Macaristan” gibi birçok ülkede kullanılmaya başlandığını söyledi.

 Bebeklerde bile kullanılabiliyor

 Meme Kanseri’nin teşhisinde kullanılan cihazın özellikleri ise şöyle;

-          30 saniye’de teşhis yapabiliyor

-          Hiçbir yan etkisi yok

-          Radyasyon yaymadan görüntüleme yapabiliyor

-          Aralıksız 8 saat çalışabiliyor

-          Rakamsal olarak analiz yapabiliyor

-          Görüntülemeyi meme bezi dokularının elektrik iletkenliğine göre oluşturuyor

-          Bilgisayar hafızasındaki bin 654 hastalıklı meme görüntüsü ile kıyaslama yapabiliyor

-          16 yaş üstü herkese sınırsız uygulanabilir olması(kadın erkek risk ve şüphe durumunda bebeklere de)

-          Sık kullanılmasında bir sakıncası yok

-          Cihazı kullanacak hekimin deneyimi ile de Mikro Kalsifikasyonları görebiliyor ve meme bezi ile alakalı diğer hastalıkları teşhis edebiliyor.

-          Estetik ameliyat veya herhangi bir cerrahi müdahale sonunda hastayı takip etmek için rahatlıkla kullanılabiliyor.

 prizmahaber.com

Etiketler :