Madencilere veda

Madencilere veda

Ermenek'teki maden ocağında dün ve önceki gün cansız bedenlerine ulaşılan 8 maden işçisi kimliklerinin tespit edilmesinin ardından, bugün toprağa veriliyor

Maden ocağından cenazeleri çıkartılan 8 işçinin kimliğinin belirlenmesinin ardından hastane önünde AFAD’ın kurduğu çadırda bekleyen ailelerin sayısı biran da arttı. Eşinin, babasının, oğlunun ya da yakınının öldüğünü öğrenenler gözyaşlarına hakim olamadı. Sinir krizi geçirenlere sağlık görevlileri ve diğer yakınları müdahale etti.

Oğlu Bahri Üzer’in öldüğü öğrenen Emine Üzer, gözyaşları içinde, ”Kınalı kuzum, dönmez gayri. Kuzumu arayıp bulamam gayri. Sabırlar ver yarabbi. Seni topraklara mı verecektim kuzum. Bir daha görmek kuzumu gayri. Allahım beni de al kuzumun yanına, daha doyamadım ben kuzuma” diye ağıt yaktı.

TEK HAYALİ ÇOCUKLARINI OKUTMAKTI

42 yaşındaki 4 çocuk babası Bahri Üzer’in eşi Dursun Üzer, eşinin tek istediğinin çocuklarını okuyup, iyi bir iş sahibi olmaları olduğunu söyledi.

OĞLUM YÜZME BİLMEZ Kİ

Maden faciasının cansız bedeni çıkartılanlardan Tezcan Gökçe’nin ise 75 yaşındaki annesi Ayşe Gökçe, ’Oğlum yüzme bilmez ki’ sözleriyle Türkiye’yi ağlatmıştı.

EŞİNİN ISRARINA RAĞMEN MADENE GİTTİ

6 yıllık evli 29 yaşındaki 2 çocuk babası Osman Çoksöyler, eşi 28 yaşındaki Şadiye Çoksöyler, facianın yaşandığı gün eşine işe gitmemesi konusunda ısrar etmesine rağmen borçlarından dolayı gittiğini ve ilk iş gününde facianın yaşandığını belirtti.

SİGORTALI BİR İŞ OLDUĞU İCİN 6 AY ÖNCE MADENDE ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Daha önce ağaç kesim işleriyle uğraşan ve 6 ay önce maden ocağında çalışmaya başlayan 2 çocuk babası Uğur İlhan’ın eşi Ayşe İlhan, eşinin sigortalı bir iş olduğu ve emekli olabilmek için madende çalışmaya başladığını belirtti.

BORÇLARINDAN DOLAYI MADENDE ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİ

2 çocuk babası Mehmet Tokat’ın Torba Yasası’nın çıkmasının ardından geçici bir süre maden ocağı kapatılıp, tekrar açıldıktan sonra borçlarından dolayı yeniden ocakta çalışmayı tercih ettiği öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.