Ermeni İddiaları, Lordlar Kamarasında

Ermeni İddiaları, Lordlar Kamarasında

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı olan Lordlar Kamarasında, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının dün bir oturumda tartışıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 1 saatlik oturumda konuya ilişkin çeşitli görüşler dile getirildi. Lordlar Kamarası üyesi Barones Cox'un önerisiyle yapılan tartışmada, karşılıklı tezlerin savunulduğu kaydedildi.

 

Sadece tartışma niteliği taşıyan Lordlar Kamarasındaki toplantının ardından herhangi bir tasarı, öneri ya da rapor yayımlanmadı. Barones Cox, daha önce de İngiliz makamlarından çeşitli yollarla 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımasını istemesiyle biliniyor.

 

24 Nisanın anma günü ilan edilmesiyle ilgili bir tasarının ise Nisan sonunda İngiliz Parlamentosunun alt kanadı olan Avam Kamarasının gündemine gelmesi bekleniyor. Ancak ülkede Mayıs başında yapılması planlanan genel seçim nedeniyle Parlamentonun feshedileceğine dikkat çekiliyor. Dolayısıyla tasarının gündeme gelmeyebileceği yorumları yapılıyor.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ay Londra'ya yaptığı ziyaret sırasında, İngiltere Adalet Bakanı Jack Straw, Avam Kamarasında 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının tanınmasını öngören tasarının geçmeyeceği konusunda güvence vermişti. Straw, "Tasarının yasalaşma ihtimali sıfırdır. Bu konuda herkese güvence veriyorum" demişti.

Etiketler :