"Ermeni tasarısı Fransız firmaların sorunudur"

"Ermeni tasarısı Fransız firmaların sorunudur"

AB Bakanı Bağış: Fransa'nın Ermeni tasarısı Fransız firmaların sorunudur...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Fransız parlamentosunun gündemine aldığı sözde Ermeni soykırımı tasarısından en çok Türkiye'de faaliyet gösteren Fransız firmalarının zarar göreceğini söyledi. Bağış, "Tasarı akıllara zarar bir tasarı. Bu tasarı Türkiye üzerinden bu coğrafyada iş yapmaya çalışan Fransız iş dünyasının sorunudur." dedi.

AK Parti Küçükçekmece 4. Olağan Kongresi Halkalı Spor Kompleksinde gerçekleştirildi. Kongreye İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Ömer Çelik, İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan AB Bakanı Egemen Bağış sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan tasarıyı gündemine almaya hazırlanan Fransa'ya tepki gösterdi. Türkiye'nin AB sürecini engelemeye çalışan çarpık bir zihniyetin var olduğunu dile getiren Bağış, "Müzakere sürecinde engel çıkartmayı maharet zanneden bir takım çevreler var. Bunun bir örneğini de şimdi Fransa'da görüyoruz. Fransa'da 22 Aralıkta gündeme alınacak Ermeni tasarısı akıllara zarardır. Fransa'da sözde Ermeni soykırımını yok saymayı suç sayan bir tasarı var. Çok açık ve net söylüyorum bu tasarı Türkiye'den çok Türkiye'de iş yapan Fransız firmaların sorunudur. Bu tasarı Türkiye üzerinden bu coğrafyada iş yapmaya çalışan Fransız iş dünyasının sorunudur." diye konuştu.

Bağış, CHP İstanbul Milletvekili ve Üsküdar eski Müftüsü İhsan Özkes'in "AB istedi, hutbelerden ayet çıkarıldı." iddialarına da sert tepki gösterdi. CHP'nin çarşafa dolandığını vurgulayan Bağış, "Kendini bilmez CHP'li bir milletvekili dün çıkmış bir iftira atmış. AB istedi diye cuma hutbelerinde Ali İmran suresinin bazı ayetlerini okumaktan vazgeçmişiz. Eline dizine dursun. İftiranın bu kadarı olur. AB bugüne kadar bizim inançlarımıza karışmamıştır, karışamaz, karıştırtmayız. Bizim Avrupalı'lara söyleyeceğimiz, 'sizin dininiz size, bizim dinimiz bize' olur. Maalesef bu cumayı kaza yaparsınız diyen CHP zihniyeti bir cuma kazası daha yaptı. AB genişlemeden sorumlu üyesi Füle CHP milletvekilini yalanladı. Diyanet İşleri Başkanlığımız yalanladı. Ben yalanladım bugün de Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yalanladı. Şimdi bunlar hangi yüzle meclise gelip AB'yi savunacak. AB'yi destekliyoruz diyorlar ama her türli iftirayı da atıyorlar." şeklinde konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.