'Ermeniler'e verdiği sözü unuttu'mu?

'Ermeniler'e verdiği sözü unuttu'mu?

Amerikan Los Angeles Times gazetesi, ABD Başkanı Barack Obama'nın seçim kampanyası sırasında söz vermesine rağmen Ermeni iddialarını tanımada duraksadığını yazdı

Gazete, Amerika'daki Ermenilerin uzun zamandır iddialarının resmi olarak tanınmasını beklediklerini; ancak Obama yönetiminin başta Irak, Afganistan ve İran olmak üzere birçok konuda Ankara'nın yardımına ihtiyaç duyduğunu belirtti.
Haberde Amerika Milli Güvenlik Konseyi Basın Sözcüsü Michael Hammer'ın sözlerine de yer verildi. Hammer "Şu anda odaklandığımız konu Amerika'nın Türkiye ve Ermenistan'ın ilişkilerini geliştirmesine nasıl yardım edebileceğidir." dedi.


İki ülke ilişkilerinin giderek ısındığını yazan gazete Abdullah Gül'ün Ermenistan'a giden ilk Türk cumhurbaşkanı olduğunu da vurguladı. Gazete iki tarafın şimdi kapalı sınır kapılarının yeniden açılması, diplomatik misyonların açılması ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak bir tarih kurumu kurulması hakkında konuştuğunu da belirtti.


Haberde Obama'nın Nisan ayı başında yapacağı Türkiye ziyaretinin 24 Nisan'daki "soykırımı anma günü"nden hemen önce olmasına da dikkat çekildi.

Etiketler :