Ermenistan'dan Türkiye'ye Küstah Davet

Ermenistan'dan Türkiye'ye Küstah Davet

Ermenistan Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanını, gelecek yıl yapılacak sözde 'Ermeni soykırımı'nın 100. yılını anma etkinliklerine davet etti.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, sözde 'Ermeni soykırımı'nın 100. yıl anma etkinlikleriiçin hazırlıkları yürüten komitenin toplantısında konuştu.

Ankara'nın daha önce görülmemiş yeni adımlar attığını ancak bu adımların Türkiye'nin yüzyıllık inkar politikasını yansıttığını belirten Sarkisyan'dan bir davet geldi.

Sarkisyan, bu yıl seçilecek Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanını gelecek yılki 'Ermeni soykırımı'nın 100. yılını anma etkinliklerine davet etti.

Sarkisyan, "Türkiye Cumhurbaşkanını 25 Nisan 2015'te ‘Ermeni soykırımı'nın çarpıcı kanıtlarıyla yüzleşmesi için resmen Ermenistan'a davet ediyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan geçen ayki açıklamasında, "20. yüzyılın başındaki koşullarda hayatlarını kaybeden Ermenilerin huzur içinde yatmalarını diliyor, torunlarına taziyelerimizi iletiyoruz" demişti.

NTV'de yer alan habere göre, Ermenistan ve Ermeni diasporası, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu'da yaşayan Ermenilerin zorla göç ettirilmesi nedeniyle yaklaşık 1,5 milyon Ermeni'nin yaşamını yitirmesinin ‘soykırım' olarak tanınmasını istiyor.

Türkiye ise, 1915'te yaşananların ‘soykırım' olarak tanınmasına karşı çıkıyor ve o dönem 300 ila 500 bin Ermeni'yle birlikte aynı sayıda Türk'ün de öldüğünü savunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.