Eroğlu TADF heyetini Kabul etti

Eroğlu TADF heyetini Kabul etti

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile Kıbrıs müzakereleri görüşmesi sonrası, New York Türkevi’nde Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Heyetini kabul etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile Kıbrıs müzakereleri görüşmesi sonrası, New York Türkevi’nde Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Amerika’nın en büyük çatı kuruluşlarından olan TADF’nin çok büyük görevi olduğunu ve bu bağlamda Kıbrıs konusuna önem vermelerinden dolayı teşekkürlerini belirtti. Eroğlu, Kıbrıs müzakerelerinde yine hiç bir sonucun çıkmadığının altını çizerek, “artık bir çok ülke birleştirme şeklinde bir zorlamanın anlamı olmadığının farkına vardılar” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Türkiye ne kadar güçlü ise bizde o kadar güçlü oluruz” diyerek, Kıbrıs Rum Kesimi’nin, AB Dönem Başkanlığı’nı alması ile sorunların daha çok artacağını belirtti. Eroğlu, Türk Amerikan toplumunun Kıbrıs konusundaki her türlü çalışmasına destek vereceklerini belirtirken, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar’da milli davalar içinde yer alan Kıbrıs konusunun önemli olduğunu ve çeşitli kritik çalışmaların başlayacağı sözünü verdi. Çınar yapılacak olan çalışmalar kapsamında toplumu bilgilendirici toplantılar gerçekleştirileceğinin ve Amerikan medyası ile resmi temsilcilerin Kıbrıs sorunu konusunda bilgilendirileceklerini belirtti. Başkan Çınar, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu olarak, ilk etkinliklerin rahmetli KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı anma töreni olacağını açıkladı. Programın 3 Şubat saat 6.30’da Türkevi'nde olacağını belirten Çınar, gerekli detayın , Ali Sencer’in Başkanı olduğu New York Kıbrıs Türk Yardımlaşma Derneği ile ortak şekilde duyurulacağını belirtti.

TADF İcra Kurulu Uyeleri de Kıbrıs sorunu konusunda görüşlerini bildirirken, Rumlar'ın Kıbrıs Türkleri'ne yaptığı soykırımın kamuoyuna anlatılması ve bu konuda kampanya yapılması gerektiği de öneri olarak Cumhurbaşkanı Eroğlu’na sunuldu. Ayrıca Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu adına İbrahim Kurtuluş tarafından kaleme alınmış olan Rahmetli Rauf Dentaş için taziye mektubu da Cumhurbaşkanı Eroğlu’na takdim edildi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.