Erol Büyükburç'un cenazesinde helal etmiyoruz gerginliği

Erol Büyükburç'un cenazesinde helal etmiyoruz gerginliği

Erol Büyükburç'un cenazesinde imamın cemaatten helallik istediği sırada arka sıralardan gelen "Helal etmiyoruz" sesleri gerginliğe yol açtı.

Erol Büyükburç'un cenazesinde istenmeyen bir olay yaşandı. Cenaze namazının kılınmasından önce, cenaze namazını kıldıracak imam cemaatten helallik istedi.

"HELAL ETMİYORUZ"

Bunun üzerine arka sıralardan iki kişi hakkımızı helal etmiyoruz diye bağırdı. Cemaatten bu çıkışa tepki geldi, cemaat ile iki kişi arasında koşturmaca ve kısa süreli arbede yaşandı. Bu kişiler, kim oldukları sorusuna "Biz Türk öz halkıyız" karşılığını verdi. "Neden hakkınızı helal etmiyorsunuz" sorusuna da "Bunların açtığı yolda gençlerin ne hale geldiğini görüyorsunuz. Türk halkını yozlaştırdığı için etmiyoruz" karşılığını verdi.

 

 

YUMRUKLAR KONUŞTU

Tepki Levent'in ara sokaklarında sürdü. Araya Beşiktaş Belediyesi zabıta ekipleri girmeye çalıştı. Ancak tepki zaman zaman tekme ve yumruklu hale dönüştü.  Bu kişiler "Neden hakkınızı helal etmiyorsunuz" sorusuna "Bunların açtığı yolda gençlerin ne hale geldiğini görüyorsunuz. Türk halkını yozlaştırdığı için etmiyoruz" karşılığını verdi ve olaylar ara sokaklarda uzun süre devam etti.  Törende İstanbul Valisi Vasip Şahin de yer alıyordu. Cenazeyi karıştıran 2 kişi, zabıtalar tarafından uzaklaştırıldı.

Omuzlara alınan Büyükburç’un cenazesi, dualar eşliğinde cenaze aracına götürüldü. Erol Büyükburç, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.