Ersever'in sağ kolu yaşıyor mu?

Ersever'in sağ kolu yaşıyor mu?

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 'gizli' ibareli resmi belgesine göre, 1993 yılında öldürülen JİTEM elemanı Deniz'in yaşadığı ortaya çıktı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 'gizli' ibareli resmi belgesine göre, Binbaşı Ahmet Cem Ersever ile birlikte 1993 yılında öldürülen JİTEM elemanlarından Mustafa Deniz'in yaşadığı ortaya çıktı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği JİTEM elemanlarıyla ilgili belgede Mustafa Deniz'in, yakın zamana kadar Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı'nın Ankara birimi emrinde çalıştığı, 18 Mart 2009 tarihinde de istifa ettiği belirtiliyor.

Varlığı birçok belgeyle ispatlanmasına rağmen JİTEM'i inkar eden Jandarma Genel Komutanlığı, bu kez başka bir skandalla gündeme geldi. Alınan bilgilere göre, Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 11 sanıklı JİTEM davasının müdahil avukatı Tahir Elçi, JİTEM'in varlığı ve dava dosyasındaki sanıkların Jandarma'da çalışıp çalışmadığının öğrenilmesi için Jandarma Genel Komutanlığı'na yazı yazılmasını talep etti. Bunun üzerine mahkeme, "JİTEM adlı bir birimin olup olmadığı, var ise hangi tarihte kurulduğu, faaliyetine devam edip etmediği, iddianamede belirtilen kişilerin kuruluşa üye olup olmadıkları" şeklindeki soruları içeren bir yazıyı Jandarma'ya gönderdi. Bununla ilgili cevap yazısı hazırlayan Jandarma Genel Komutanlığı, JİTEM davası sanıklarının durumuyla ilgili belgeleri Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Hakim Albay Gazi Koçer imzasıyla gönderilen yazıda, sanıkların görev yerleri ve sürelerine ilişkin bilgiler verildi.

'Gizli' ibareli belgede, sanıklardan Mustafa Deniz'in Jandarma İstihbarat Komutanlığı bünyesinde memur olarak çalıştığı bilgisi yer aldı. Deniz'in görev yerleri ve tarih kısmında "(12.04.1992-18.03.2009) Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı Ankara emrinde memur olarak görevli (18 03.2009 tarihinde istifa etmiştir." İfadesi yer aldı. JİTEM'in kurucularından Ahmet Cem Ersever'in sağ kolu olan, PKK itirafçısı Mustafa Deniz'in 15 Kasım 1993 tarihinde öldüğü kayıtlara geçmişti.

MUSTAFA DENİZ

Ağrı nüfusuna kayıtlı Mustafa Deniz, üniversitede okuduğu 1984 yılında PKK'ya katıldı. PKK içinde Ferhat kod adını alan Deniz, 1989 yılında PKK'dan kaçarak itirafçı oldu ve JİTEM bünyesinde faaliyetlere başladı. JİTEM Grup Komutanı Binbaşı Ahmet Cem Ersever'in sağ kolu olarak bilinen Deniz'in Güneydoğu'da işlenen onlarca cinayette tetikçilik yaptığı ileri sürüldü. JİTEM içinde yaşanan çatışmanın ardından Ersever ile birlikte Ankara'ya atanan Deniz'in, 1993 yılında Ersever ve sevgilisi Neval Boz ile birlikte öldürüldüğü açıklanmıştı. 15 Kasım 1993 tarihinde Ankara'nın Polatlı İlçesi yakınlarında bulunan bir cesedin Deniz'e ait olduğu belirtilmişti. Ersever'in de, Ankara'nın Elmadağ ilçesi çıkışındaki boş bir arazide elleri arkadan bağlanmak suretiyle kafasına iki kurşun sıkılarak öldürüldüğü dile getirilmişti. O tarihte Cem Ersever'in kullandığı mobil telefonu daha sonra 'Yeşil' kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım'ın kullanmaya başladığı iddia edilmişti. Ersever ve iki arkadaşının 'Yeşil' tarafından infaz edildiği iddia edilmişti.

Etiketler :