Ertosun Hakkında Vahim İddia

Ertosun Hakkında Vahim İddia

Nuriş Kardeşler'den HSYK üyesi Ali Suat Ertosun hakkında çok konuşulacak iddia...

Ergenekon sanığı Veli Küçük'ün kendileri hakkında asılsız iddialarda bulunduğunu savunan Karagümrük çetesi diye de bilinen Nuriş kardeşler, Küçük'ten iddialarını ispatlamasını istedi. Küçük'ün kendileriyle uğraşmamasını isteyen Vedat Ergin, 'aksi halde hatamı savunmaya başlarım' dedi. 'Konuşurum' tehdidi olarak değerlendirilen bu ifadeleri kullanan Ergin, Uşak Cezaevi isyanında Küçük'ün adını neden verdiğini de anlattı. Ergin, "Jandarma isyanı bitirmek için faciayla sonuçlanabilecek operasyon hazırlığındaydı, jandarma kontrpiyede kalsın diye söyledim." iddialarında bulundu. Daha önce kendilerini öldürtmeye çalışmakla suçladıkları Ali Suat Ertosun ile ilgili de ilginç ifadeler kullanan Ergin, "Biz cellatlarımızı savunmuşuz, cellatlarımıza saygılı olmuşuz." dedi.

Kamuoyunda Karagümrük çetesi olarak bilinen çetenin lideri olan Vedat ve Nuri Ergin kardeşler kendilerine yöneltilen sorulara cezaevinden yazılı olarak cevap gönderdi. Uşak Cezaevi isyanı görüntülerindeki ifadeleri, Veli Küçük'ü tehdit etmeleri, Alaattin Çakıcı ve Ali Suat Ertosun ile ilgili soruları yanıtlayan Nuriş kardeşler ilginç ifadeler kullandı. İmalı ifadelerle de önemlimesajlar veren Nuriş kardeşler, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Uşak Cezaevi isyanında kaydedilen ve olaydan sekiz yıl sonra ortaya çıkan görüntülerde Nuri Ergin, "Dinleyin, bu devlet bana Mustafa Duyarı öldürttü. Ben öldürttüm, şimdi canlı söylüyorum." kardeşi Vedat Ergin ise, "Veli abiyi ara, Veli Küçük'ü ara. Bizi sor. Başka bir şey söylemiyorum. Allah'a emanet olun." ifadelerini kullanmıştı. Veli Küçük ile ilişkileri sorulan kardeşlerden Vedat Ergin, kendisini ismen tanıdığını söyledi. İsyanda Küçük'ün ismini anmasının hata olduğunu ifade eden Ergin, "İsyanı durdurmak için jandarma faciayla sonuçlanacak operasyon hazırlığındaydı. Neticede hepimiz bu alemin insanıyız. Jandarma kontrpiyede kalsın diye spontane söylenmiş bir sözdür. Ayrıca biraz da kokain içmiştim. Yani benim hatam." dedi. 'Abi' ifadesini de açıklayan Ergin, devlete hizmet etmiş yetkililere ve kendisinden yaşça büyük olanlara abi demekten yüksünmeyeceğini söyledi.

Mustafa Duyar'ı Küçük'ün kendilerine öldürttüğü iddiası ve isyan görüntülerinin savcı Zekeriya Öz'e kim tarafından gönderildiği sorusunu yanıtlayan Ergin, görüntüleri kimin gönderdiğini çözdüklerini belirtti. Ergin, "Veli zaten biliyordur. Kısaca şöyle söyleyebiliriz Veli, temelini attığı tabanın tavanında asılı. Onu darağacına çıkarmışlar. Bize de onun ipini çektirmek için bu kahpece montajı yapmışlar." diye konuştu. Görüntülere neden montaj dediğini de anlatan Ergin, "Veli Küçük ve Mustafa Duyar'ın isminin geçtiği görüntüler Uşak Cezaevi isyanında çekilmiştir. İsyan süresince ben Veli Küçük'ün, abim de Mustafa Duyar'ın ismini anmışız. Ama bunlar aynı isyanda ayrı ayrı zamanlarda anılmıştır. Bunlar montajlanarak Mustafa Duyar cinayeti ile Veli Küçük irtibatlandırılarak Zekeriya Öz'e yollanmış." şeklinde konuştu.

6 Mayıs 2010 tarihinde adliyeye alındıkları sırada Nuri Ergin'in, "Veli Küçük'e söyle, yürekleri varsa kendileri bize mesaj versin. Veli Küçük akıllı ol. Ben kaybedecek maça oynamam. Kahpelik yok." şeklindeki tehditleri hatırlatılan Ergin, Küçük'ün kendileri hakkında asılsız iddialarda bulunduğunu savundu. Ergin, "Veli Küçük savunmasında bizi savcıların yönlendirdiğini söyledi. Bu akıl almaz, mantığın kabul etmeyeceği bir provakeydi. Bizi savcıların yönlendirdiğini iddia eden Veli Küçük, bu iddiasını ispat edemezse haramzadedir. Sabrettik anlamadı. Silivri'den küçük ajancıklarıyla devamlı oyunda. Bu ona yakışmıyor." dedi.

Küçük ile yüz yüze görüşmek istediklerini belirten Ergin, ilginç imalarda bulundu. Ergin, "Hayırdır ya! Biz Veli Küçük ile Vivaldi'nin Dört mevsim konçer TOSUNU dinleyip ölüm kararlarına imza mı atıyoruz demişiz? Veli benim suç ortağım mı demişim? Ne demişim?" diye konuştu.

Küçük'ün kendileriyle uğraşmayı bırakmasını isteyen Ergin, "Bırakacaklar bizimle uğraşmayı. Aksi halde hatamı savunmaya başlarım. Bizle değil imansız imamlarla ve kendini satan kahpelerle uğraşsın." şeklinde konuştu. Ergin'in bu iması 'uğraşmayın yoksa konuşuruz' şeklinde yorumlandı.

Alparslan Aslan'ı medyadan provokatör olarak tanıdığını belirten Vedat Ergin, "Ama sıradan bir provokatör değil. 'Vedat Ergin'e para lazım' dedi. Alparslan Aslan'ın ağalarına sesleniyorum. Yürekleri varsa kendileri çıkıp konuşsun. Aslan taklidi yapan çakalların oyunlarıyla bir yere varamazlar." dedi.

HSYK'nın etkili bir kurum olduğunu Silivri'deki dava ile anladığını belirten Ergin, "Yanlış mahkeme kararlarıyla nice ocaklar yıkılırken neredeydiler. 5'i bir arada gibi madalyalıklar oturtmuşlar. 2 de bakanlıktan olmuşlar 7 kişi. Pis 7'li oynamıyorlar. Adeta adam asmaca oynanıyor. Bıraksınlar 7 kişi değil çoğunluk olsun orada." ifadelerini kullandı.

Ali Suat Ertosun hakkında ilginç açıklamalarda bulunan Ergin, Ertosun'un kendilerini öldürtemediğini savundu. "Biz cellatlarımızı savunmuşuz" diyen Ergin, "Şimdi herkes daha net ortada. Ertosun bizi öldürtemedi, ağaları da öldürtemedi. Şimdi ağaları Ertosun'u kanal kanal gezdirip bize mesaj yolluyorlar. Ben de diyorum ki, serkeş öküz soluğu kasap dükkanında alırmış. Madalyalı cellat, insan etine değer vermeyen tosuncuk şimdi kurbanlar için, et için mücadele veriyormuş." diye konuştu.

Alaattin Çakıcı ile aralarındaki çekişmeyi de değerlendiren Ergin, makara olsun diye takıldıklarını söyledi. Çakıcı'yı dinç tutmak için dokundurduklarını ifade eden Ergin, "O bize lazım. Ona bir şey olacak diye aklımız çıkıyor. Çakıcı'yı kim öldürürse ben de onu öldürürüm." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bugün

Etiketler :