Ertosun'un sessiz kaldığı an

Ertosun'un sessiz kaldığı an

Cihaner'e ‘dinlendiğine' yönelik resmi evrakın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait telefondan fakslanmasına yönelik haber tartışılmaya devam ediyor.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Asil Üyesi Ali Suat Ertosun, kendisinin de hakim olduğunu belirterek, “Bu konuda yorumda bulunamam” dedi.

Ertosun, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda inceleme yapıldığını belirterek, “Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) söz konusu
telefonla ilgili bilgiler istenmiştir. Söz konusu inceleme 10 gün içinde bitmeyebilir, çalışmalar sürdürülüyordur. Bu konuda herhangi bir fikir beyan etmek istemem. Ben de bir hakimim, yorumda bulunamam. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, inceleme yapacağını söylüyorsa, incelemeyi yapacaktır, sonucunu da kamuoyuna bildirirler. Bu faksı
kimin çektiği önemli. Başsavcılık, bu konuyu araştırıyordur” dedi.

USLU: SADECE BU OLAY BİLE YARGI REFORMU YAPMAYA YETERLİ BİR DELİL

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu da, gazete haberlerini bile delil kabul edip kapatma davaları açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, süren soruşturmayla ilgili gizli belgelerin kendi faksından gönderilmesi ile ilgili gereğini yapması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde yargıda devam eden skandallara bir yeni halkanın daha ekleneceğini hatırlatan Uslu, “Sadece bu olay bile yargı reformunu yapmaya yeterli bir delildir” dedi.

VAKİT
- KENAN KIRAN

Etiketler :