Ertuğrul Erkişi: Âkif’in şiirleriyle büyüdüm

Ertuğrul Erkişi: Âkif’in şiirleriyle büyüdüm

Ömer Çelik’in Bahçıvan programına telefonla bağlanan ünlü sanatçı Ertuğrul Erkişi, millî şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’a dair duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Seyr FM’in sevilen seslerinden Ömer Çelik’in hazırlayıp sunduğu Bahçıvan programı, ölüm yıldönümü vesilesiyle Mehmet Âkif’i andı. Programa bağlanan Ertuğrul Erkişi, Âkif’in sanatçı kişiliğine dair düşüncelerini dinleyenlerle paylaştı.

ONUN ŞİİRLERİYLE BÜYÜDÜM

“Mehmet Âkif her Anadolu insanında hangi duyguları uyandırırsa bende de aynı duyguları uyandırıyor. Yalnız farklı olarak bende ayrı bir husus var. Ben çocukluğumda, ışıkların biraz loşlaştığı akşamlarda babamın bize, Mehmet Âkif’in Çanakkale Şehitlerine, Faruk Nafiz’in Han Duvarları şiirlerini okuduğunu hatırlıyorum. Âkif’in şiirleri çocukluğumun şiirleridir” diyen Erkişi, babasının kendisine bıraktığı en güzel hatıralardan birisi olarak, ruhuna okunan Âkif şiirlerini anlattı. Sözlerine, “Bütün şairler güzeldir. Ama herhalde İstiklâl Marşını yazdığı için, bir milletin hüznünü, bir milletin dertlerini, bir milletin var oluş mücadelesini anlattığı için, -bütün şairler güzeldir- ama Mehmet Âkif daha güzeldir.” şeklinde devam etti.

“Âkif, inancını, imanını şiire aksettirmiş, vatan sevgisini, hasbi bir kul oluşun ifadelerini şiirlerine aksettirmiş bir şairdir” diye sözlerini tamamlayan Erkişi, bir kez daha sevgisini belirtti.

Aynı zamanda Âkif’in şiirlerini besteleyen sanatçı Erkişi, yeni albümünde yedi tane Âkif şiiri bestesi olduğunu vurguladı.

Seyr FM gündemdeki konu ve konuklarla dinamik bir radyoculuk yaparken, sanatçıların seslerini topluma duyurması bakımından da hassas bir program anlayışı sergiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.