Ertuğrul Günay'dan yeni siyasi parti sinyali

Ertuğrul Günay'dan yeni siyasi parti sinyali

AK Parti'den istifa eden eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, AK Partililerin protestosuyla karşılaştı.

Ertuğrul Günay 'Türkiye toplumu adalet istiyor. Partiler Karşılamazlarsa toplum yeni siyasi hareketleri bağrından çıkaracaktır' diyerek yeni parti sinyali verdi.

AK Parti İzmir Kadın ve Gençlik kolları üyesi olan bir grup, partiden istifa eden milletvekillerinin toplantı yaptığı salona gelerek 'Recep Tayyip Erdoğan' ve 'Her yer Tayyip her yer Erdoğan' sloganları attı. Grup daha sonra salondan ayrıldı.

Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, 17 Aralık sonrasında AK Parti’den istifa eden diğer İzmir milletvekilleri İlhan İşbilen ve Erdal Kalkan ile birlikte Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'ndeki basın toplantısı düzenledi.

17 Aralık soruşturmasının önünü kesmek için iktidarın her türlü yöntemi denediğini savunan Günay, konuşmasında hedefindeki hükümete yüklendi:

"2010 yılında halka vaat edilen bütün sözler çiğnenerek yeni bir HSYK yapısı yeni bir internet yapısı oluşturulmaya hukuk işlemez hale getirilmeye çalışıldı. Sayın Erdoğan hukuk devletine karşı örtülü bir darbe gerçekleştirmek istedi. Bir paralel yapı oluştu ülkemizde ama paralel yapı hukuksuzluk ve adaletsizliği soruşturmaya çalışan bu emniyet ve adalet çevrelerinde değil başbakanın yakın çevresinde ve onun komutasında oluştu.

SUSMAK ŞEYTANLA İŞBİRLİĞİDİR

Sesiz kalmak millete ihanet anlamına gelirdi. Bizim bir inancımız var. Alay edilmesini kesinlikle istemediğimiz inancımız bize haksızlıklar karşısında susmanın şeytanla işbirliği olduğunu söylüyor. Susmak kendimize olan saygımızdan bir şey kaybetmek anlamına gelecekti.
Yolsuzlukları yapanlarla birlikte yol arkadaşlığı yapmama isteğimizi vatandaşlarımızın anlayacağını düşünüyoruz."

KARŞILANMAMASI HALİNDE YENİ BİR ÇOCUĞUN DOĞUMUNU BURADAN MÜJDELİYORUM

"Yeni bir siyasi oluşumun startını mı veriyorsunuz?" sorusuna Günay şu karşılığı verdi:

"Yeni bir siyasete Türkiye’nin ihtiyacı var. İktidar ve muhalefetin kendisine bakması gerekir. Türkiye toplumunun demokrasiye ekonomik gelişmeye ihtiyacı var. Türkiye toplumu adalet istiyor. Bütün partiler buna bakacak. Kendilerini revize edecekler. Toplumun ihtiyacını görülerse yollarına devam edecekler. Karşılamazlarsa toplum yeni siyasi hareketleri bağrından çıkaracaktır. Bunun karşılanmaması halinde yeni bir çocuğun doğumunu buradan müjdeliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum