Ertuğrul Kürkçü'den 1 Kasım açıklaması

Ertuğrul Kürkçü'den 1 Kasım açıklaması

Ertuğrul Kürkçü, "Bu seçim, silah zoruyla kazanılmıştır. Bizi en çok ilgilendirmesi gereken budur." dedi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, 1 Kasım genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kürkçü, İzmir'de 30 bin oy kaybının olduğunu ancak soldan gelen emanet oyların halen yerli yerinde durduğunu söyledi.

"AKP SİLAH ZORUYLA OY ALDI"

AKP'nin şiddet kampanyasının sonuçlardaki belirleyici rolüne işaret eden Kürkçü, sözlerine şöyle devam etti: "Sanki son dört ay boyunca bu şiddet kampanyası yaşanmamış gibi olan biteni hileye bağlamak, bizi gerçeklerden, asıl büyük problemden uzaklaştırır. Bu seçim, silah zoruyla kazanılmıştır. Bizi en çok ilgilendirmesi gereken budur."

MHP SEÇMENİ BAHÇELİ'Yİ CEZALANDIRDI

Ertuğrul Kürkçü şunları söyledi;

Soldan gelen oylar yerli yerinde duruyor. Biz AK Parti'den gelen oyları kaybettik.CHP'nin kazancı HDP'den değil MHP'den oldu. MHP seçmeni Devlet Bahçeli'yi cezalandırdı ve kendisi ile arasında en çok geçişkenlik olan kıyı kentlerinin hepsinde bu kez yüzünü CHP'ye döndü. Torbalı'da, Menemen'de oy kaybımız var. Bize buralarda AK Parti'den oy geçmişti.

"İZMİR'DE 30 BİN OY KAYBIMIZ VAR"

İzmir'de toplam 30 bin oy kaybımız var. İki bölgede de bunlar milyonlarca insanın oy kullandığı bir seçimde çok devasa kayıp sayılmaz. Biz ilerleme planlamıştık. O yüzen bunun sebepleri üzerinde durmamız ve bunu önemsiz saymamamız lazım. İzmir'deki siyasi denge MHP aleyhine değişti. Ancak köprü başı elimizde. Biz buradan ilerlemeye devam edeceğiz. Kentsel muhalefet dinamiklerini gören bir kapasite oluşturmak zorundayız. Bize böyle bir görev çıkıyor. İzmir'deki bu göreli başarıyı not ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.