Ertuğrul Özkök: Bir Beyaz Türk'ün hatim indirişi

Ertuğrul Özkök: Bir Beyaz Türk'ün hatim indirişi

Özkök:Benim yaşadığım şehirde insanların çok güçlü inançları vardı. Fethullah Gülen de ilk çıkışını İzmir’de yapmıştı..

Daha önce Ahmet Hakan'la hacca giden Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Kur'an-ı Kerim'i hatmetmek üzere olduğunu yazdı. Bir beyaz Türk'ün dinini yeni keşfediyormuş gibi bir algından rahatsız olduğunu ifade eden Özkök, Fethullah Gülen'in İzmir'de çıkış yaptığını dikkat çekti..

Bir Beyaz Türk'ün hatim indirişi

ÇOCUKLUĞUMDAN beri en çok işittiğim cümlelerden biri şudur: “Kuran’ı hatim indirmek.” Manası, “Kuran’ı baştan sona okumak.” Tanımı buysa; Şu an “Kuran’ı hatim indirmek üzereyim.” Bundan 3 yıl kadar önce “Artık Kuran’ı anlıyorum” diye yazmıştım. Çünkü çok güzel Kur’an çevirileri çıkmaya başladı. Bunları parça parça da okudum. Ancak son olarak Mustafa Özyürek’in “Kuran’ı Kerim Meali: Anlam ve Yorum Merkezli Çeviri” adlı eserini okuyunca, hatim indirmeye karar verdim. Sakın bu başlıktan sanki “Beyaz Türkler dinlerini yeni keşfediyormuş” gibi bir anlam çıkarmayın. Benim yaşadığım şehirde insanların çok güçlü inançları vardı. Fethullah Gülen’in ilk çıkışını İzmir’de yaptığını unutmayın. Bu, benim şahsi serüvenim.

HATİM İNDİRİNCE İNANCIM ARTTI MI

Peki hatim indirince ne oldu? Daha mı inançlı oldum? Daha mı tövbekâr oldum? Hayır. Nasıl umreye gitmek, hayat tarzım ve alışkanlıklarım konusunda bir değişikliğe yol açmadıysa; Hatim indirmek de inanç duygumla ilgili bir değişikliğe yol açmadı. Kendime ait güçlü bir inancım var. Yaradan’la, kendi aramda çok güçlü bir iletişim bu. Ve en güçlü yanı da “şükretmek” duygusu üzerine kurulu olması. Sadece, yaşadığım toplumu anlamaya çalışıyorum. Kimse çıkıp bana “Aklın şimdi mi başına geldi” deyip, afra tafra yapmaya kalkmasın. Kendini inançlı gibi gösteren bazı kimselerin Kuran bilgisinin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Yakında onların façasını da bozarım evvelallah...

NELER Mİ DERSENİZ MESELA ŞUNLAR

Peki neleri mi okuyorum? Çok şeyi... - Mesela; Bir insanın işleyebileceği en büyük günahlardan birinin “Haddi aşmak” olduğunu; (Birçok farklı yerde geçiyor.) - Mesela; Şu buyruklar: “Hoşgörülü ve affedici ol.” - Mesela Araf suresindeki şu cümle: “Cennette onların gönüllerinde kin ve nefret duygusundan eser bırakmayacağız...” Her salı günü, Türkiye’nin üzerine kâbus gibi çöken o grup toplantılarından önce Kuran okumakta yarar var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.