Ertuğrul Özkök kovulmuş

Ertuğrul Özkök kovulmuş

20 yıldır Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda oturan Ertuğrul Özkök'ün görevinden ayrılamasının arkasından çarpıcı bir detay çıktı.

2010'a girmemize sayılı günler kala medya dünyasında flaş bir gelişme yaşanmıştı...

20 yıldır Hürriyet'in Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda oturan Ertuğrul Özkök'ün genel yayın yönetmenliği görevinden ayrıldığı ve boşalan tahta Enis Berberoğlu'nun getirildiği haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü.

Ertuğrul Özkök'ün genel yayın yönetmenliğini bıraktığı ancak gazetede köşe yazarlığına devam edeceği ve Doğan Yayın Holding'in Medya Grup Başkanı olacağı konuşuluyordu.

Bu haberler sonra Özkök bir yazı yazarak Hürriyet'ten ayrıldığını duyurmuş ardından "Özkök Fanı Köşe Yazarları" da Özkök'ün Hürrriyet'teki köşe yazarlığından kendi isteği ile ayrıldığını yazmışlardı...

Kimileri Özkök'ün ısrarla ayrılıdığının altını çize çize yazarken, olaya çok yakın olan isimlerin başında gelen Sedat Ergin NTV'deki "Yazı İşleri" programına katılmış ve Özkök'ün gönderildiğini ağzından şöyle kaçırmıştı...
"Bu kararda benim bir rolüm yok. Ancak bir köşe yazarı olarak şunları söyleyebilirim: Olay geçen hafta oldu ama bugün en az 5-6 yazı vardı bu konuyla ilgili. Bugüne kadar hiçbir genel yayın yönetmeninin görevden alınması bu kadar yankı yaratmadı."

Ancak olay yeni yeni aydınlanmaya başladı..

Kulislerden konuşulanlara göre Ertuğrul Özkök genel yayın yönetmenliğinden kendi isteğiyle ayrılmamış alenen genel yayın yönetmenliğinden ve İcra Kurulu Üyeliğinden kovulmuş.

Hatta Özkök'ü genel yayın yönetmenliğinden kovan yönetim -adeta ağlamasın diye bebeğe verilen emzik gibi- seni Medya Grup Başkanı yapacağız sözü vermiş.

Ancak olayın üstünden 10 güne yakın bir süre geçmesine rağmen Özkök'ü Medya Grup Başkanı yapmamışlar ve yapmayacaklarmış. Bakalım bu gelişmeler üzerine Özkök haftada 6 gün yazacağı köşe yazarlığına devam edecek mi?

 

Etiketler :