Özkök, Perihan Mağden'in yazısı için ne dedi?

Özkök, Perihan Mağden'in yazısı için ne dedi?

Canlı yayında Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtlayan Ertuğrul Özkök mezar ziyaretine gelen tepkileri değerlendirdi...

A Haber ekranlarında Erdoğan Aktaş'ın konuğu olan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Paris'teki mezar ziyaretinden yeni medya düzenine kadar çarpıcı açıklamalar yaptı.

AHMET KAYA HABERİ AYNI GÜN SABAH'TA DA ÇIKTI

Özkök, tepki çeken Ahmet Kaya manşetindeki haberin Hürriyet'le aynı gün Sabah'ta da çıktığını ama haberin Hürriyet'te ses getirdiğini söyledi:

"Ahmet Kaya ile ilgili tepki çeken o haber bizimle aynı gün Sabah'ta da çıktı. Bundan beni eleştiren insanların şunu sorması lazım. Neden Sabah'ta sorun olmadı da Hürriyet'te oldu. 'Ya dur bakalım bizdeki eksiklik nedir?' diye sorardım ben olsaydım. Ben yayın yönetmenliğinden sonra da 'zamanın ruhu, nehirin kenarındaki adam' gibi kavramlar attım ortaya. Ben aldığım parayı haketmeye çalışıyorum."

PERİHAN MAĞDEN'İ UZUN SÜREDİR OKUMUYORUM

Özkök, Perihan Mağden'in kendisi için yazdığı yazıyı okumadığını söyleyen Özkök, kendisini okumadığını söyledi.

Perihan Mağden'i uzun zamandır okumuyorum. Benim hakkımda elli tane yazı yazdı, bir tane daha yazmıştır, farketmiyor benim için. Zamanında Emin Çölaşan'a çok kızdık, insanlara lakap takıyor, hakaret ediyor diye. Ama bugün iktidar yanlısı olan ve Emin Çölaşan'dan daha ağır şeyler yazan saysak 30 tane adam çıkar. Eğer basında bir şey yapacaksak genel geçer bir şey olması gerekir. Kimsenin hakaret etmeye yok, benim hakkımda açılmış bir tane hakaret davası yoktur.

Peki o dönemki Ahmet Kaya manşeti hakaret değil miydi?

Bugün bakarsan girebilir. Ben de ak sütten çıkmış bi adam değilim. Öyle biri varsa söyle... Beniim de hatalarım var. En büyük hatalarım da Ahmet Kaya gibi ünlü insanlara yaptıklarım değil, tanınmamış insanlara daha büyük zararlar verdik ve o insanlara sahip çıkacak bir kitleleri hayranları da yoktu.

AHMET KAYA SORUSU ÖZKÖK'Ü FENA KIZDIRDI!

Erdoğan Aktaş, Ahmet Kaya'nın ölümünde Hürriyet'in başlattığı sürecin payını sorunca stüdyoda gergin diyaloglar yaşandı. Özkök, Aktaş'ın sorusuna tepki gösterirken 'neden kafasına sıkan subaylar için medyanın yaptığı haberlerini sormuyorsunuz?' diye sordu:

Erdoğan sen de bana bunu sorma ya... Ahmet ayrıldıktan 10 sonra kalpten öldü... Yapma gözünü seveyim ya... Peki soruyor musunuz yarbay sıktı kafaya gitti. Adama dediler ki uyşturucu kaçakçısı, çıktı ki yapmamış, dediler ki ıslak imza o da yalan çıktı, karısı için en aşşağılık yayınlar yapıldı. Sordunuz mu bunun hesabını bir kişiye? Bu manşetleri yapanlara sordunuz mu hiç? Ben o yüzden diyorum bana günahsız olanınız taş atsın diye...

'İNSAN GÜNDE 126 KERE ÖZKÖK'Ü NİYE YAZAR?'

Muhafazakar ve liberal kalemlerin kendisine dönük sert eleştirilere saygı duyduğunu söyleyen Özkök, 'ama şunu anlamıyorum; insan günde 126 kere ÖZkök'ü neden yazar ki?' diye sordu. Eskiye oranla artık çok daha rahatladığını söyleyen Özkök 'benim artık bir titrim yok. Kimseye hakaret etmiyorum, kimseye iftira atmıyorum. Bazı fikirlerim var onları yazıyorum sadece' dedi.

Paris'ta Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaret ederek çarpıcı bir 'helalleşme' örneği gösteren Ertuğrul Özkök, çok tartışılan 'Vay şerefsiz' manşetini 'bugün olsa atmazdım' dedi.

'NYT'NİN YAYIN YÖNETMENİ BİLE DÖVME YAPTIRDI'

Medyadaki yeni dönemin çok renkli olacağını kaydeden Özkök 'yeni çağda artık renksiz insanların medyada yeri yok' dedi. New York Times gazetesinin yeni genel yayın yönetmeninden söz eden Özkök şöyle konuştu:

"NYT'nin yeni yayın yönetmeni New York'a adım attıktan sonra ilk iş olarak koluna dövme yaptırdı. Artık yeni dönem böyle... Renkli olacaksınız, insanlara yeni ve renkli şeyler sunacaksınız... Anglo-sakson basında da bu eğilim öne çıktı artık."

İşte o anlar:


 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum