Ertuğrul Özkök'ten çok ağır sözler!

Ertuğrul Özkök'ten çok ağır sözler!

CNN Türk'te konuşan Ertuğrul Özkök, Fehmi Koru ve Avni Özgürel'e sert çıktı.

Fehmi Koru ve Avni Özgürel'in bazı gazetecilerin işten atılması için Doğan Grubu'na yönelik tavsiyeleri Ertuğrul Özkök'ü çileden çıkardı. Gazetecinin bir başka gazeteciyi işinden etmek için gammazlamasını şerefsizlik olarak nitelendiren Özkök, iki üç yıla kadar çok sayıda gazeteci isminin çöp tenekesine atılacağını iddia etti.

Ertuğrul Özkök, CNN Türk'te Aykırı Sorular'da Enver Aysever'in sorularını cevapları. Fehmi Koru ve Avni Özgürel'in Doğan Grubu'na yönelik bazı gazetecilerle yollarını ayırmasıyla ilgili tavsiyesini değerlendiren Özkök, böyle bir sürecin 28 Şubat'ta bile yaşanmadığını söyledi. İşte Özkök'ün o sert sözleri;

"Ben 27 Mayıs ihtilalinden sonrasını hatırlıyorum. 12 Mart'ı hatırlıyorum. 12 Eylül'ü hatırlıyorum. Bu iki askeri darbe bir ara rejim döneminde bir biri ile bıçaklı olan hiç bir gazetecinin ötekilerini işten attırmak için gammazlama şerefsizliğine tanık olmadım. Buna ben dünyada tanık olmadım. 

"AÇIK SÖYLÜYORUM ŞEREFSİZLİKTİR"

Bana göre bir insanı işten attırmak için bir gazeteciyi yazdığı şeylerden dolayı işten attırmak için gammazlamak çok açık ifadelerle söylüyorum şerefsizliktir. 28 Şubat önümüzde. Açın bakalım bir gazeteci bir başka gazeteciyi işten attırmak için herhangi bir şey yazmış mı? Ben o yüzden bu sorunun bana sorulmazını zul adlediyorum. Eğer bu meslekse, gazetecilik yani kalemiyle, klavyesiyle para kazanan insanların, böyle bir gammazlama karşısında söyleyebilecekleri tek kelime şerefsizlik olabilir. Bugün paralelci şucu bucu manşetlerini kim attı Allahışkına? Hangi gazetelerde atıldı? Bizi işten atın diyen o adamların gazetelerinde atılmadı mı? Daha bir yıl önceki meseli bu. Yapmasınlar, intihar etti insanlar. 

"ÇÖP TENEKELERİ ALMAYACAK"

Tarihe kalmayacak bunlar. İki üç yıl sonra bunları göreceğiz. O çöplükler hangi gazeteci isimleriyle dolu olduğunu göreceğiz. Çöplükler almayacak bu isimleri. Çöp tenekeleri almayacak bu isimleri. O yüzden bu isimleri, bu konuların üzerinde bile durmaya gerek yok!"
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.