Erzurum, 1001 hatimle örnek..

Erzurum, 1001 hatimle örnek..

Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Erzurum'da hiç kimseye kısmet olmayacak, 1001 hatim okunmaya başlandı. Yazıcıoğlu'na dua yağacak.

ALPERENLER DEVREDE Alperenlerin açıklaması şöyle: " Şehadetinin 40. Gecesinde Okutacağımız Mevlid-i Şerif ve Hatim Dualarına Yetiştirilmek Üzere Türk-İslam Dünyası Uğruna Hayatını Feda Eden Liderimiz Sn. Muhsin YAZICIOĞLU ve 5 arkadaşı için Bitirmeyi Hedeflediğimiz 1001 Hatimde Sizlerinde Payı Olsun İstiyoruz... O, Sonsuzluğun Sahibine Zaten Dolu Dolu Gitti. Bize de Şehadetini Kuvvetlendiren Amelleri Yerine Getirmek Düşer. Seferberliğimize destek olmak için internet siteniz varsa aşağıdaki kodlardan birini sitenize eklemenizi ve www.ErzurumAlperen.com/Hatim adresini ziyaret ederek CÜZ alıp Hatimlere dahil olmanızı istiyoruz..."

BİNBİR HATİM NEDİR ?

1533 yılında Erzurum'lu Pir Ali Baba adlı bir zat tarafından başlatılan ve Erzurum'da o tarihten bu yana gelenek haline gelmiş bu güzel kaynaşma olarak yaşanır. İsim olarak 1001 Hatim denmesinin nedeni Erzurum'da evlerde ve camilerde katılmak isteyen herkesin iştirak edebildiği bu geleneksellik sayesinde her yıl binlerce hatime ulaşır. Ancak yinede 1001 hatimler, her hatim gibi okunur 1001 sayısını her yıl bulur. Rivayete göre, Pir Ali Baba, her yıl bin bir hatim okunması için 2 köyü ve çok sayıda dükkanını vakfetti. 1. Dünya Savaşı yıllarına kadar aralıksız devam eden Bin bir Hatimler geleneği, savaş sırasında kesintiye uğradı. Müftü Solakzade Efendi"nin gayretleriyle yeniden okutulmaya başlanan Binbir Hatimler, bir daha kesintiye uğramadı. 2009 yılı ocak ayında Erzurum Ulu Camiinde yapılan 1001 hatim duasında 6000' e yakın Hatm-i Şerif'in duası yapıldı. Erzurum'tda 1001 hatimler'in hatim duasında, herkes Camilere koşar.

Etiketler :