Erzurum'lu arıcının ballı ayıyla imtihanı

Erzurum'lu arıcının ballı ayıyla imtihanı

Erzurumlu arıcı Ahmet Yıldız, ayıdan çektiği kadar hiçbir şeyden çekmiyor. Yıldız, bal kovanalrına saldırıp bütün balı yiyen ayıyı öldürse bir dert öldürmese bir dert...

Erzurum'da geçen yıl kendisine ve eşine saldıran ayıyı öldürdüğü için 18 bin lira para cezası çarptırılan Ahmet Yıldız,'ın başı ayı ile dertte. Dün gece 20 kovanını parçalayan ayıyı yüksek para cezası nedeniyle öldüremeyen Yıldız, "Ayıyı öldürsem bir dert, öldürmesem bir dert. Her iki durumda da başım beladan kurtulmuyor." dedi.
Erzurumlu arıcı Ahmet Yıldız, ayıdan çektiği kadar hiçbir şeyden çekmiyor.

Erzurum'un Çat ilçesinin Çayırtepe Köyü'nde arıcılık yaparak geçimini temin eden Yıldız'ın 120 kovanının bulunduğu alana gece 4 yavrusuyla gelen boz ayı 20 kovanı parçalayıp içindeki balı yedi. Ayının kovanları parçalayıp, balları yemesini 23 yaşındaki oğlu ile birlikte çaresizlik içinde izleyen Yıldız, yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Köyün bulunduğu dağlık alanda yaşayan boz ayıların gece saatlerinde kendisine ait kovanlar ile komşu köylülere ait kovanlara zarar verdiğini ancak para cezası korkusu ile ayıları vuramadıklarını anlatan Yıldız, "Ayıyı vuramıyorum. Çünkü geçtiğimiz yıl 'eşime, bana ve kovanlara saldıran ayıyı vurdum' diye 18 bin lira para cezası gelmişti. Bunun davası halen devam ediyor.

Bu olay nedeniyle mahkeme, av tüfeğime el koymuştu. Şimdi ayı akşamları gelip kovanlarımı parçalayıp, ballarımı yağmalıyor; ben ise çaresizlik içinde izlemekle yetiniyorum. Ayıyı vursam suç, vurmasam kovanlarımı parçalıyor. Yetkililerden yardım bekliyorum. Bana bir çözüm yolu göstersinler. Hiç olmazsa zararımı karşılasınlar." diye konuştu.

Köy sakinlerinden bir diğer arıcı İnanç Kurt ise bir önceki akşam da boz ayının kendisine ait kovanlara saldırdığını anlattı. Komşusu Ahmet Yıldız'ın ayıyı vurduğu için 18 bin lira para cezasına çarptırılması nedeniyle korkuttuğunu vurgulayan Kurt, "Komşumuza verilen para cezası yüzünden, ayılara karşı elimiz kolumuz bağlandı. Ceza ödenecek gibi değil. Çaresiziz." diye konuştu

 

Kaynak: CİHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.