Erzurum Donuyor

Erzurum Donuyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 27 dereceyle Erzurum'da ölçüldü. Bölgede 67 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç merkezinin etkisi altında olan Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 27 dereceyle Erzurum'da ölçülürken, bölgedeki diğer illerde en düşük hava sıcaklıkları, Ağrı'da eksi 26, Kars'ta eksi 20, Ardahan'da eksi 15 ve Erzincan'da eksi 11 ve Iğdır'da eksi 10 derece oldu.

Bölgede bugün beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzurum'da eksi 11, Ağrı'da eksi 10, Ardahan ve Kars'ta eksi 5, Iğdır'da eksi 3 ve Erzincan'da eksi 2 derece olduğu bildirildi.

Yetkililer, önümüzdeki günlerde kar yağışının beklenmediği bölgede, sıcaklıklarda 3-5 derecelik bir artış yaşanabileceğini belirterek, yüksek kesimlerde çığ ihtimaline karşı vatandaşları uyardılar.

Bu arada, İl Özel İdareleri Genel Sekreterliklerinden alınan bilgiye göre, bölgede kar yağışı veya tipi sebebiyle Erzurum'da 17, Bingöl'de 12, Tunceli, Muş ve Ardahan'da 11'er ve Iğdır'da 5 olmak üzere toplam 67 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Söz konusu köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :