Termometreler -32 dereceyi gördü

Termometreler -32 dereceyi gördü

Son yılların en sert kışını yaşayan Türkiye'de termometrelerden gelen rakamlar insanı buz kestiriyor.

Sibirya soğukları Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini sürdürüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 32 derece ile Erzurum’da ölçüldü.

Gece hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 32, Ağrı’da 26, Kars’ta 20, Bayburt’ta 16, Ardahan’da 12, Erzincan’da 11 ve Iğdır’da ise 3 olarak gerçekleşti. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 15, Ağrı’da 13, Kars’ta 8, Bayburt’ta 6, Ardahan’da 5, Erzincan’a 1 derece olması bekleniyor. Bölgede sıfırın üstünde sıcaklığın beklendiği tek il ise 4 derece ile Iğdır oldu.

Erzurum’da hafta sonu yapılan çalışmalarla yaklaşık 350 köyün yolu ulaşıma açıldı, 466 köy yolu ise hala kapalı bulunuyor. Özel İdare ekipleri, yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı altında çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, bazı yerlerde aşırı kar bulunması sebebiyle günde sadece 2 kilometre yol açabildiklerini belirtti. Bölge genelinde buzlanma ve lokal sis olduğunu vurgulan yetkililer, sürücülerin dikkatli olmasını istedi.

CİHAN
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.