Erzurum'lular Maltepe'de Vakıf Açılışında Buluştu

Erzurum'lular Maltepe'de Vakıf Açılışında Buluştu

İstanbul Maltepe'de Erzurum Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Merkezi Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr.Recep AKDAĞ açtı.

Erzurumlular yeni bir vakıf binasına kavuştu. Beyoğlu ve Kadıköy’den sonra Maltepe Erzurumlular Vakfı da kendi binasında hizmet vermeye başladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın açılışını yaptığı yeni vakıf binası büyük bir törenle hizmete açıldı. Program Sağlık Bakanı Akdağ’ın gelişi ile başladı.
Sunumu İstanbul T.R.T Radyosu sanatçılarından Yavuz Değirmenci yaptı. Açılış öncesi şehit ve gazilerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam edildi. Açılış konuşması için kürsüye Vakıf Başkanı Suha Dengizek davet edildi.
 
 
Dengizek yaptığı konuşmada çunları söyledi. “Bugün burada Erzurum ve Erzurumluların kültür, gelenek ve göreneklerini yaşatmak adına hep beraber büyük bir adım atıyoruz. Yeni binamızı sizlerin hizmetine sunarken inanıyoruz ki, kafamızda tasarladığımız Vakıf binamız adı gibi Eğitim ve Kültür adına sizlere büyük bir hizmet sunacaktır. Birazdan da göreceğiniz gibi yeni binamızda eğitim, kültür ve Vakıf olarak her şeyi düşündük. Bizler bu binamızda Kadın kollarımız ve gençlik kollarımızla birlikte kültürel faaliyetler içerisinde olacağız. İlk olarak Vakfımızda ayda 200’e yakın Üniversite öğrencimize burs vereceğiz ..Bunu el ele birlikte daha da güçlü yapacağız. Biliyorsunuz Vakıf işi vebal işidir. Beni bu vebalde yalnız bırakmayın, gelin hep beraber birlikte çalışalım. İnşallah hep birlikte çalışma fırsatımız olacaktır. Bana her konuda destek olan sayın Vakıf yönetimime, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Erzurum Dernek ve Vakıf yöneticilerine saygılar sunuyor, yeni vakıf binamızın şimdiden hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi..
 
 
Başkan Suha Dengizek’ten sonra konuşmalarını yapmak için kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ  uzun süre dadaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Erzurumlular Bakan Akdağ’a “Erzurum seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla destek verdiler.
Bakan Akdağ: “İstanbul’da Erzurum’u yaşamak imkansıza yakın”, “Sözlerime başlarken böyle güzel bir projeyi Erzurumlulara kazandırdıkları için Vakıf Başkanı Suha Dengizek ve yönetimine şükranlarımı sunuyorum. İstanbul gibi büyük bir şehirde Erzurum kültür ve ananelerini yaşamak ve yaşatmak elbette kolay değil. Hatta imkansıza yakındır. Fakat geldiğimden beri gözlemlediğim kadarıyla sanki Erzurum buraya taşınmış gibi. Bu başarı elbette kolay iş değildir. Bu başarıyı gösteren Maltepe Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’nda bulunan tüm hemşerilerime tekrar şükranlarımı sunuyor başarılarının artarak devamını diliyorum.” dedi..
 
Kurdele kesiminden önce Vakfın açılışı için dualar ve Kurban kesildi. Duaların okunmasından sonra açılış kurdelesini kesen Bakan Akdağ yeni Vakıf binasında incelemelerde bulundu. Gezi sonrasında 5.katta bulunan dinlenme ve kafeterya bölümüne oturan Bakan Akdağ, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları çay ikramından sonra vakıf binasından ayrılıp birlikte Bakan Akdağ onuruna verilen öğle yemeğine geçtiler.Açılışa katılan Televizyon ve Program yapımcısı ünlü Acun Ilıcalı izdihama neden
oldu. Dadaşlar resim çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı.
 
Maltepe"de hizmet veren Erzurumlular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Açılış Merasimine; Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri İdris Güllüce, M. Belma Satır, Osman Boyraz, Mehmet Sekmen, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Acun Ilıcalı, Sağlık Bakanlığı Serdar Taflan, Beyoğlu Erzurumlular Vakfı Başkanı Aydın Ayyıldız , Pendik Erzurumlular Dernek Başkanı Bünyamin Özbek, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı , Metin Taş, ressam Aysun Gemalmaz, Sadık Erdoğan, Ak Parti Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı ve Boğaziçi Gündem Gazetesi Haber Müdürü Sezayi Çimen, gazeteci yazar Fikri Akyüz , Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Erzurum Dernekler Federasyon Başkanı Murat Taşlıçay,Pazaryolu Dernek Başkanı Hüseyin Çoruh ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
haber-fotoğraf: Sezayi Çimen

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.