Es Es'le Torku Konya yenişemedi

Es Es'le Torku Konya yenişemedi

Süper Lig 34. hafta mücadelesinde Eskişehirspor ile Torku Konyaspor karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda oynanan ve hakem Mustafa Öğretmenoğlu'nun düdük çaldığı mücadelenin ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçildi. Ev sahibi ES Es, Necati ile bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince Torku Konyaspor'a maçta tutunmak için direnç geldi. Necati, 5 dakika arayla aynı pozisyonda iki kez art arda topu kaleci Kaya'ya nişanladı. 

Bu pozisyonların ardından Torku Konyaspor tarafı oyunu dengeleyip pozisyonlar aramaya başladı. Nitekim 41. dakikaya gelindiğinde "atamayana atarlar" gerçeği bir kez daha kendisini hatırlattı. Recep Aydın, 41'de attığı golle Konyaspor'u devre arasına 1-0 önde götürdü.

İkinci yarıya eşitliği bulmak ve öne geçmek parolasıyla çıkan ev sahibi takım baskısını artırdı. 52. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren Cristobal Jorquera, takımına beraberliği getiren golü atmış oldu.

Bu dakikadan sonra iki takım da galibiyet golü için rakibinin kalesine akınlar düzenlese de golcüler girilen pozisyonlardan yararlanamadı. Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Son haftaya girilirken 41 puanla 11 ve 12. sırada bulunan iki takım, alınan bu beraberlik sonucu puanladını 42'ye çıkardı. Torku Konyaspor maç fazlasıyla 11. sırada kalırken, Eskişehirspor 12. sıranın sahibi oldu.

DEDE BIRAKTI 

Eskişehirspor'un 36 yaşındaki Brezilyalı stoperi Dede, oynanan Torku Konyaspor maçıynın son düdüğü itibarıyla aktif futbol yaşantısını sonlandırdı. Maç sonunda Gekas'ın forma değişimi isteğini, "Bu maç ve bu maçta giydiğim forma benim için özel" diyerek geri çeviren Dede, futbol yaşantısını seyircisiz tribünler önünde sonlandırdı.

SOMA UNUTULMADI 

Eskişehirspor ve Torku Konyaspor seremoniye, üzerinde "başımız sağolsun" yazılı siyah tişörtle çıktı. Karşılaşma öncesinde Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Reklam panolarına "Acınız acımızdır, Soma" ibaresi yazıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR(İLK YARI) 

10. dakikada Torku Konyaspor atağında Djalma'nın sağ kanattan yaptığı ortada Eskişehirspor savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı top, Recep'in önünde kaldı. Recep'in şutunda Dede'ye çarpan topu, kaleci Boffin kontrol etti.

16. dakikada Jorquera'nın ara pasında rakip ceza sahası içine giren Necati'nin vuruşunda kaleci Kaya, tehlikeyi uzaklaştırdı.

20. dakikada Jorquera'nın pasında topla buluşan Necati, Torku Konyaspor ceza sahasına girdi. Necati'nin vuruşunda kaleci Kaya, topu bloke etti.

22. dakika Jorquera, çalımlarla ceza sahasına girdi. Jorquera'nın şutunda kaleci Kaya, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

30. dakikada Eskişehirspor, Lawal'ın düşürülmesi sonucu faul atışı kullanma hakkı kazandı. Özgür'in yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest atışta kaleci Kaya, topu bloke etti.

41. dakikada Torku Konyaspor atağında Tolga'nın sağ kanattan Eskişehirspor ceza sahasına yapılan ortada Gekas kafasıyla, topu Recep'in önüne indirdi. Recep'in şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.