Esad: Savaşarak ölürüm

Esad: Savaşarak ölürüm

Muhaliflere karşı kanlı operasyonların sürdüğü Suriye'de çözüm giderek uzaklaşıyor. Lider Beşşar Esad, bir zamanlar Kaddafi'nin de söylediği gibi "Batı müdahale ederse, savaşarak ölürüm" dedi.

Rejim karşıtı muhalefet hareketinin isyan bayrağını açtığı günden bu yana nadiren basına konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İngiliz Sunday Times gazetesinin dünkü sayısında yayımlanan demecinde ülkede barışçıl çözümün uzak olduğunun mesajını verdi. Esad, "Suriye rejimine karşı çıkan muhalif militanları ezmek için sert önlemler almayı sürdüreceklerini" söyledi. Esad, uluslararası bir askeri müdahaleyle karşılaşmaları durumunda ise 'savaşarak ölmeyi tercih edeceğini, ülkesinin boyun eğmeyeceğini ve tüm baskılara direneceğini' duyurdu.

SEÇİM TAKVİMİNİ AÇIKLADI

"Rejim karşıtı militanların her gün Suriyelileri katlettiklerini" öne süren Esad, Suriye'de dökülen kan için "acı ve üzüntü" hissettiğini, ancak sorunun, "şiddet olaylarının büyük bir kısmının sorumluluğunu taşıyan militanların" yok edilmesiyle çözüleceğini söyledi. Esad, "Gösteriler barışçıl amaçlıysa, bugüne kadar 800 polis ve güvenlik gücünü kim öldürdü?" sorusunu da yöneltti. Suriye'de çözüm için seçimleri işaret eden Esad, "Şubat ya da Mart ayında seçimler yapılacak. Yeni bir parlamento seçilecek ve yeni anayasamız olacak. Seçim yasası yeniden düzenlenecek. Devlet başkanı artık sandıktan çıkacak." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.