Esad'dan Ahmedinecad'a mektup

Esad'dan Ahmedinecad'a mektup

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'a bir mektup gönderdi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'a Türkiye, Brezilya ve İran arasında imzalanan uranyum takası anlaşmasının öneminin vurgulandığı bir mektup gönderdi.

Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk El Şara tarafından Ahmedinecad'a dün Tahran'da takdim edilen mektupta, "Üçlü uranyum takası anlaşmasının, İran'ın nükleer enerjiyi barışçıl amaçlarla kullanma niyetini ortaya koyduğu ve anlaşmanın bu yönüyle önem taşıdığı" belirtildi.

Resmi haber ajansı SANA'nın bildirdiğine göre, El Şara'nın Ahmedinejad ile görüşmesinde, İsrail'in Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan "Mavi Marmara" gemisine uluslararası sularda düzenlediği saldırının bölgeye yansımaları da değerlendirildi.

Ahmedinecad ve Şara, İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukayı kaldırması ve Irak'ta ulusal birliğin sağlanması yönünde çaba gösterilmesi konularında hemfikir oldukları belirtildi.

ESAD'DAN MEKTUP DİPLOMASİSİ

Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faruk El Şara'nın geçen hafta Libya, Cezayir ve Sudan'ı ziyaretleri sırasında da Esad'ın mutataplarına gönderdiği mektupları ilettiği bildirildi.

Esad, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye yazdığı mektupta, İsrail'in Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan gemilere saldırısını ve bu saldırının ardından Arap dünyası ve uluslararası platformda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

El Şara'yı kabul eden Kaddafi, İsrail'in saldırının ardından Gazze ablukasını hafifleteceği yönündeki açıklamalarını "ablukanın tamamen kaldırılmasına yönelik çabaları gündemden düşürme çalışması" şeklinde nitelendirdi.

Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan El Şara, Buteflika ile Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılması gerektiği konusunda mutabık kaldıklarını ve bu süreçte Türkiye'nin önemli rolünü değerlendirdiklerini söyledi.
El Şara, "Türkiye'nin Filistin davası için şehit verdiğini ve Türkiye ile Filistin konusunda dayanışma içinde olunması gerektiğini" söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı El Şara, Sudan Devlet Başkanı Ömer Hasan El Beşir'e de Esad'ın benzer içerikteki bir mektubunu verdi.

AA

Etiketler :