"Eşcinseller Komutan olabilmeli"

"Eşcinseller Komutan olabilmeli"

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, "Eşcinseller kuvvet komutanı bile olabilmeli" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, eşcinselliğin bir hastalık olmadığını söyledi. Türkiye'de, eşcinsellere yönelik ayrımcılık yapıldığını ileri süren CHP'li Sevigen, eşcinsellerin genelkurmay başkanı bile olabilmeleri gerektiğini kaydetti.

 

Sevigen, TBMM'deki makamında bir grup eşcinseli kabul etti. Ziyaretin ardından eşcinsellerle basın toplantısı düzenleyen Sevigen, Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın eşcinsellere yönelik sözlerini eleştirdi. Başbakan'ın maaşı dahil, içinde eşcinsellerin de bulunduğu vatandaşların vergileriyle ödendiğini söyleyen Sevigen, bundan dolayı kimsenin ayrımcılığa tabi tutulamayacağını ifade etti. Sevigen, bu tutumun eşcinsellere yönelik toplumda nefret oluşturduğunu, geçmişte cinayetlere varan birçok olayın yaşandığını iddia etti. Sevigen, eşcinselliğin bir hastalık olmadığını öne sürerken, 'Güneş'i Gördüm' filmini hatırlattı.

 

Sevigen'i ziyaret eden travestiler kendilerine açılımın konuşulduğu bir dönemde kendilerine yönelik yapılan açıklamalardan rahatsız olduklarını dile getirdi. Eşcinselliğin bir hastalık olmadığını belirten eşcinseller, "Bazen ağızlardan çıkan her kelime, arkadaşlarımızın öldürülmesi, ayrımcılığa maruz kalmalarına hatta iş verilmeme gibi sorunlarla sonuçlanıyor. Eşcinsellik bir hastalık değil, temel bir insan hakkıdır." şeklinde konuştu.

 

Bu arada CHP'li Sevigen, Genelkurmay'ın askeri okullara eşcinselleri almadığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın da eşcinselliği bir hastalık olarak değerlendirdiği yönündeki bir soru üzerine, "Genelkurmay Başkanı da söylese, bakan da söylese benim için söyleyen fark etmiyor. Bunun bir hastalık olmadığını üstüne basa basa anlatmaya çalışıyoruz. Bunu uzmanlar, doktorlar, bilim adamları söylüyor." dedi.

'Bir eşcinsel kuvvet komutanı olabilir mi sizce?' sorusuna Sevigen, "Bu bir hastalık değil. Niye olmasın. Olabilir tabi." cevabını verdi.

Etiketler :