ESDER: Danıştay kararı ülkeyi şoke etti

ESDER: Danıştay kararı ülkeyi şoke etti

Yüz binlerce gencin matem havasına girdiğini ileri süren (ESDER) Genel Başkanı Çelikus, ''Böyle bir kararın Arefe günü yapılmasının düşündürücü ve üzücü olduğunu'' dile getirdi.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Danıştay'ın, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini durdurmasının bir hak gasbı olduğunu öne sürerek, kararın yüz binlerce gence ve ailesine bayram öncesinde büyük üzüntü yaşattığını söyledi.

Çelikus, İlci Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Danıştay'ın ''ülkeyi şok eden'' eden bir karar aldığını savundu.

Kararın İstanbul Barosu'nun açtığı dava sonucu alındığını hatırlatan Mahmut Çelikus, şöyle devam etti:

''Baro hukukun korunması için, eşitlik ve özgürlük için vardır. Ancak bu kararla hukuk katledilmiştir. Hukuk insanları mutlu etmek için vardır. Eğer mutlu etmiyorsa kararlar değiştirilmelidir. Baronun girişimleri neticesinde çıkan bu karar bir hak gasbıdır. Karar, yüz binlerce gencimize ve ailesine bayram öncesinde büyük bir üzüntü yaşatmıştır. Danıştay'ın önceki kararıyla çelişen bu kararı, hem eğitime hem de sanayiye vurulan büyük bir darbedir.''

ESDER Genel Başkanı Çelikus, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK'ün konuya ilişkin açıklamalarının ''yüreklere su serptiğini'' belirterek, bayramın ardından yetkili kurumlardan çözüme ilişkin adım atılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :