14 Suriyeli Esed'e teslim edildi!

14 Suriyeli Esed'e teslim edildi!

14 Suriyeli'nin Esed yönetimine teslim edilmesi tepkilere neden oldu.

Lübnan'daki İlerici Sosyalist Parti lideri Velid Canbolat, 14 Suriyeli sığınmacının hükümet tarafından ülkelerine iade edilmesine tepki göstererek, ''Güvenlik Dairesi Başkanı istifa etmelidir'' dedi

Lübnan Meclisi'nde İlerici Sosyalist Partisi'nden bakan ve milletvekilleri, Lübnan'a sığınan 14 Suriyelinin iade edilmesini kınayarak olayın soruşturulmasını talep etti.
Başbakan Necip Mikati ise olayın Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ve İçişleri Bakan Mervan Şerbil'in bilgisi dahilinde gerçekleştiğini söyledi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Canbolat, olayın bütün yönüyle açıklığa kavuşturulmasını talep ederek, ''Suriye'ye iade edilen 14 kişi rejimin saldırılarından kaçan insanlardır. Güvenlik Dairesi Başkanı görevinden istifa etmelidir. Bu olay onun Esed rejimi ile bağlantısını ortaya çıkarmıştır'' dedi.

Güvenlik Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 14 Suriyelinin Lübnan'da bulundukları sırada işledikleri suçlara bağlı olarak uluslararası anlaşmalar dahilinde Esed'e teslim edildiği savunuldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.