Esed dövmeli canilere günlük 350 tl

Esed dövmeli canilere günlük 350 tl

Suriye istihbaratı ile iç içe olan ve özel olarak yetiştirilen Şeb-bihaların ortak noktası acımasız olmaları.

Adı Şebbiha Milisleri. Görevleri kadın çocuk demeden Esad rejimine karşı gelen herkesi acımasızca katletmek!
Suriye istihbaratı ile iç içe olan ve özel olarak yetiştirilen Şeb-bihaların ortak noktası acımasız olmaları. Hafız Esed döneminde kurulan Şebbihalar oğul Esad döneminde daha da güçlenmiş.
 
ÖZEL OLARAK YETİŞTİRİLİYORLAR
 
Suriye'de Beşar Esed'i iktidarda tutan "Şebbihalar" (hayaletler) olarak adlandırılan katilleri sizin için araştırdık. Suriye'de insanın kanını donduran vahşi katliamlar bu çetelerin eseri. Kollarında Esad'ın resmini dövme yaptıran bu insan azmanları, çocukların boğazlarının kesilmesi, kadınların öldürülmesi, insanların başlarına yakın mesafeden ateş açılması gibi kan dondurucu olaylar gerçekleştiriyorlar. Hula'da çoğunluğu çocuk ve kadın 108 sivili öldürenler de bu çeteler. Hula dışında geçen hafta Kusayr'da 12 işçiyle Kubeyr'de 78 köylüyü katledenlerin de bu çeteden oldukları ifade ediliyor.
 
ÖNCE ORDU, SONRA ONLAR VURUYOR
 
Suriye hükümetine bağlı Şebbihalar olarak adlandırılan milislerin katliam teknikleri ise insanın kanını donduruyor. Katillerin sistemi şöyle işliyor: "Esad'ın ordusu önce ağır bombardımanlarla şehirleri ve kasabaları top ve tank ateşine tutuyor. Ardından dadevreye giren Şebbihalar, evleri ve iş yerlerini tarayıp araçları ateşe veriyor. Aralarındaki keskin nişancılar ise kadın, çocuk, yaşlı demeden sivillere kurşun yağdırıyor. Sağ kalanlar ise boğazlanıyor.
 
SEYDA'DAN YEMEN PLANI'NA ONAY
 
Suriye istihbaratı El Muhaberat ve düzenli orduyla sürekli irtibat halindeki Şebihalar, göstericilere karşı düzenledikleri saldırılarıyla Esad rejimine zaman kazandırıyor. Babası Hafız Esad'in ölümünün ardından 2000 yılında Devlet Başkanı seçilen Beşar Esad döneminde Şebiha gücünün rejimle ilişkileri daha da arttı. Baba Esad tarafından daha önce kurulan Şebihalar rejim karşıtlarını bastırmada kullanıyor. Hem de daha acımasız şekilde! Bu arada, Suriye muhalefetinin yeni lideri Abdulbasit Seyda, Yemen Planı'na onay verdiklerini açıkladı. Seyda ayrıca Esad'ın görevini yardımcısı Faruk Elm Şara'ya bırakmasına da olumlu baktıklarını dile getirdi.
 
BEŞAR ESED DÖVMELİ CANİLERE GÜNLÜK 350 LİRA
 
Suriye rejiminin tüm pis işlerini AK-47 silahlar ve palalar taşıyan "Şebbihalar" adlı bu çeteler gerçekleştirirken, hükümet de bu şekilde katliamlarda rolünün olmadığını iddia etme imkanı buluyor. Şebbihalar genelde kamuflaj pantolonlar ve siyah tişörtler giyiyorlar. Nusayri olan milislere Suriye şartlarında rekor denebilecek rakamda günlük yaklaşık 350 TL ödeniyor. Londra'dan Suriye İnsan Hakları Ağı'nı idare eden Dr. Musab Azzavi, Şebbihalar için, "Bunlar canavar gibidirler. Kocaman kasları, gür sakalları, büyük göbekleri var. Vücut geliştirmek için steroid alırlar. Konuştuğumda çoğunun zeka seviyesinin de düşük olduğunu gördüm. Rejime körü körüne bağlıdırlar" diyor.
 
Kaynak: Türkiye

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.