Esed Kürt siyasetçilere yanaşıyor

Esed Kürt siyasetçilere yanaşıyor

Suriye Devlet Başkanı Esed'in Kürtlerden destek almanın planlarını yaptığı, bunun için Kürt siyasetçilerle buluşmanın yollarını aradığı öğrenildi.

İç çatışmaların devam ettiği Suriye’de Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, Kürtlerin rejime destek vermesi için planlar yaptığı, bunun için Kürt siyasetçilerle buluşmanın yollarını aradığı belirtildi.

Rejime yakınlığıyla bilinen ve hali hazırda Suriye parlamentosunda görev yapan Kürt milletvekili Ömer Ose, Esed'in  ilk etapta Kürt siyasetçilerle aynı masaya oturmak istediğini söyledi. Ose’nin “Devlet Başkanı Kürt partileriyle uzlaşmak istiyor” beyanatı Kürt medyasında yer aldı.

AA muhabirine konuşan Suriyeli Kürt siyasetçiler, Esed yanlısı milletvekilin açıklamalarını doğrularken buluşmayı mümkün görmediklerini vurguladı.

Kürt Yüksek Konseyi üyesi Ahmet Süleyman, resmi olarak kendilerine ve Ulusal Kürt Konseyi’ne böyle bir talebin ulaşmadığını, bu iddianın, Ose tarafından ortaya atıldığını  söyledi.

Süleyman, “Ne yalanlayabiliriz ne de bu resmi bir davettir diyebiliriz. Esed, bu şekilde Kürtlerin nabzını yoklamış olabilir ancak Kürtlerin haklarını vereceğine dair bir inancım yok” dedi.

Kürtlerin, tek başlarına bu şartlarda gidip de Esed ile görüşmeyeceklerini savunan Süleyman, “Kürtler, böyle bir girişimde bulunamazlar. Zira Suriye halkının içinde olmadığı bir alışveriş doğru olmaz, sorunlu olur. Kürtlerin meselesi, aynı zamanda tüm Suriye halkının meselesidir. Suriye halkının sorunları çözülmeden, Kürtlerin gidip Esed ile görüşme yapmaları doğru olmaz. Böyle bir şey, Kürtlerin işine gelmez, Kürtlere zarar verir. Kaldı ki rejim, insanların istedikleri hak ve özgürlükleri verecek durumda değil” diye konuştu.

Esed ömrünü uzatma planları yapıyor

Azadi Partisi Genel Sekreteri Mustafa Cuma da “Birkaç gün önce görüştüğüm parlamenter Ömer Ose, Esed’le görüştüğünü ve Esed’in Kürtlerle görüşmek istediğini bana aktardı. Ose, bunu söyledi ancak henüz bize resmi bilgi ulaşmış değil” dedi.

Konjonktürün böyle bir görüşmeye müsait olmadığını ileri süren Cuma, bu kadar büyük katliamların, ölümlerin ve yıkımın yaşandığı, Hizbullah ve İran askerlerinin savaşa dahil olduğu böylesine karışık bir ortamda Kürtlerin, Esed’le görüşmesinin siyasi bir hata olacağını kaydetti.

Kaynak: AA


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.