Esed de Söylemişti (!)

Esed de Söylemişti (!)

Mursi`nin görevden alınmasının siyasal İslam`ın başarısızlığının sonucu olduğunu iddia eden netanyahu, "İslam`ın bilgi çağına söyleyecek sözü yoktur" dedi.

işgal yönetimi başbakanı benyamin netanyahu, Mısır`da ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin askeri darbe ile devrilmesinin siyasal İslam`ın çöküşünün habercisi olduğunu söyledi.

netanyahu, Alman haftalık Welt am Sonntag dergisine verdiği demeçte Siyasal İslamcıların düşmesinin kaçınılmaz olduğunu çünkü İslam`ın bir ülkenin kültürel, ekonomik ve politik alanda kalkınması için yeterli donanıma sahip olmadığını iddia etti.
Radikal diye nitelendirdiği siyasal İslam`ın çağın ekonomik gerekliliklerine ve bilgi çağına ayak uyduramadığı için başarısız olduğunu iddia eden netanyahu, "Bu rejimler dünyayı ortaçağa götürür" dedi.

Röportajda ayrıca Mısır ile 1979`da imzaladıkları anlaşmaya Mısır`ın devrik lideri Mübarek döneminde sadık kalındığını ifade eden netanyahu, Mursi`nin iktidarı döneminde özellikle Sina meselesinde çok endişeli olduklarını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.