TÜRKİYE'NİN ESED REJİMİNİ BİTİRECEK PLANI

TÜRKİYE'NİN ESED REJİMİNİ BİTİRECEK PLANI

Rusya ve Çin’in vetosunun ardından Türkiye yeni hamleye hazırlanıyor. Suriye konusunda uluslararası akrenada harekete geçin Türkiye, Esed rejimini bitirecek.

Esed zulmünü bitirmek için Ankara’nın tezlerini destekleyen ülkeleri buluşturuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’e önemli uyarılarda bulundu.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Gittiğin yol yol değildir. Bu yol çıkmaz sokaktır. Ya Beşşar, men dakka dukka. Ey Beşşar, eden bulur’’ dedi.

Erdoğan’ın ‘Suriye konusunda yeni bir inisiyatif başlatabiliriz’ ifadesinin perde arkası ise netleşti. BM’de Rusya ve Çin’in vetosu sonrası harekete geçen Ankara, yeni bir diplomatik atağa başlıyor. ‘Ankara’nın tezlerine destek veren ya da yakın düşünen ülkeleri’ bir platformda bir araya getirecek olan Türkiye, geniş katılımlı bir toplantının hazırlıklarını yapıyor. Önümüzdeki günlerde yeri ve zamanı netleşecek proje ile Esed rejiminin bitirilmesi hedefleniyor.

HUMUS’UN HESABI SORULACAK

Erdoğan, konuşmasında 30 yıl önce de Hama’da acı bir katliam yaşandığını hatırlattı. Şehrin adeta haritadan silindiğini belirtirken yaklaşık 30 bin masumun katledildiğini dile getirdi. Başbakan, “Baba Esed, işlediği cinayetlerin hesabını bu dünyada vermedi. Ama bütün Suriye halkının, bütün İslam dünyasının, bütün insanlığın hafızasında, kalbinde, vicdanında yargılandı, acımasız bir diktatör olarak tarihe adını yazdırdı. Bugün onun izinden gidenler, Humus’ta yüzlerce masum sivili katledenler, adli ilahiden önce, kendi halklarının önünde hesap verecektir. Hama’nın hesabı sorulmadı ama emin olunuz ki er ya da geç Humus’un hesabı sorulacaktır” ifadelerini kullandı.

KENDİ HALKLARINA KAPLAN

Erdoğan, Irak, Mısır, Libya, Suriye’de kendi halklarına karşı kahraman, kaplan kesilen diktatörlerin, topraklarına kasdeden yabancılara çıtlarını bile çıkaramadığını, güçlerinin, sadece kendi masum halklarına yettiğini söyledi. Erdoğan, “Kabadayı misali sağa sola efelendiler ama döndüler tankların namluların önüne kendi kardeşlerini koydular’’ dedi.

GOLAN’I NİYE SAVUNMADIN

Esed’in ‘Ölene kadar savaşırım’ dediğine işaret eden Erdoğan, “Madem ölene kadar savaşacak bir kahramansın, neden Golan Tepeleri için ölene kadar savaşmadın? Senin kahramanlığın, kendi mazlum, masum halkına mı? Bu kahramanlık değil, korkaklıktır; her zalimin kalbine sinmiş acziyet, zavallılıktır” şeklinde konuştu.

CHP GİBİ ZALİMİ SIVAZLAMAYIZ

Suriye’de olup bitene karşı sessiz kalamayacaklarını vurgulayan Erdoğan, “Suriye halkına sırtımızı dönemeyiz. Muhalefet partilerinin yaptığı gibi gidip, kendi halkını katleden zalimlerin sırtını sıvazlamayız. CHP gitsin, aynı kafayı, zihniyeti paylaştığı Baas Partisi’ne destek versin. Biz, Baas Partisi ile değil mazlum Suriye halkıyla dayanışma içinde olacağız’’ değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, “Esed’e kendi anlayacağı şekilde, kendi dilinde sesleniyorum: Ya Beşşar,men dakka dukka. Ey Beşşar, eden bulur” diye ekledi.

EY BEŞAR EDEN BULUR

Erdoğan, Esed’e Arapça seslendi: “Ya Beşşar, men dakka dukka (Ey Beşşar eden bulur)’’ Humus katliamının hesabının sorulacağını belirten Erdoğan, Türkiye’nin inisiyatif alacağını söyledi. Bu ifadenin perde arkası ise netleşti. Ankara, kendi tezlerine destek veren ülkeleri bir araya getirecek. Projenin hedefi Esed rejimini bitirmek.

KAN VETO EDENLERE DE SIÇRIYOR

Humus’taki katliama gereken tepkiyi vermeyenlerin de büyük vebal altında olduğunu kaydeden Başbakan, BM’de veto yetkisini kullanan Rusya ve Çin’i eleştirdi. Erdoğan, “Bu yetki kullanılırken zulmün devam etmesine yeşil ışık yakılmamalıdır. Esed rejimi, bu basiretsizliği, kanlı politikalarını daha da şiddetlendirmek için kendisine verilmiş açık bir çek gibi yorumlarsa, bunun hesabını kim verecektir. Suriye meselesi, kutuplar arası çekişmelere kurban edilemez. Akan kan, onların da üzerine sıçrıyor. Bu insanlık ayıbı onları da içine çekiyor” uyarılarında bulundu.

TÜM DÜNYAYA ANLATACAĞIZ

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun bazı medya kuruluşları ve yazarları yedeğine alarak çirkin bir karalama kampanyası yürüttüğünü dile getirdi. Erdoğan, “Ergenekon davasını önemsiz hale getirmek adına bu taşeronluğu yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, cebinden gazeteci kimliği çıkan polis katili, teröristi savunuyorsun da Roj TV’yi niye savun muyorsun?” ifadelerini kullandı. Kara propagandayla mücadele edeceklerini vurgulayan Erdoğan, “Tüm dünyaya gazetecilerin, yazarların değil, darbe hazırlığı içinde olanların, terör eylemi yapanların yargılandığını anlatacağız” dedi.

Bugün 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.