Esed'in ordusuna Türk darbesi

Esed'in ordusuna Türk darbesi

Suriye yönetimine yakınlığıyla bilinen hacker grubu Suriye Elektronik Ordusu, Türk hacker'larca hack'lendi.

Son günlerde özellikle dünya çapında büyük şirketleresaldıran ve son olarak Microsoft'un hem Skype hem de Xbox platformlarının sosyal medya hesaplarını hack'leyen SuriyeElektronik Ordusu (SEO) bu kez hack'leyen değil hack'lenen taraf oldu.

Kendilerini Turkguvenliği olarak isimlendiren hacker grubuSuriyeli hacker'lara ait olan sea.sy sitesine akşam saatlerindesaldırı düzenledi.

DDOS saldırısının da ötesinde siteye girmeyi başaran hacker'lar SEO'nun sitesinin sunucularını hack'leyip bu şekilde 'Gel Babana' başlıklı kendi afişlerini de siteye koymayı ihmal etmedi.

SEO her ne kadar Türk hacker'ların 7 ay boyunca siteye girmek için uğraştığını iddia etse de, Turkguvenliği isimli grupsadece 2 günde sitenin zafiyetini bulup hack'lediğini savunuyor.

Türk hacker grubu saldırı sonrası SEO'ya bağlı üyelerin kimlik bilgilerini ele geçirdiğini kaydederken, SEO ise siteüzerinde üyelerin gerçek isimlerinin bulunmadığını belirtti.

SEO'nun sunucularının çökmesiyle birlikte site TSİ 22.23 itibariyle de çevrimdışıydı.

SURİYE ELEKTRONİK ORDUSU KİMDİR

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a dolaylı olarak destek veren ve DDOS gibi saldırı yöntemlerini sıkça düşmanhedeflere yönelten SEO, son olarak Microsoft'un sosyal medya hesaplarını hack'lemişti.

 

HABER10

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.