Esed'ın Sinsi Planı

Esed'ın Sinsi Planı

Suriye'de 2 yıldır süren iç savaşın ardından Beşar Esad'ın Şam, Humus ve sahil kesimlerini içeren bir Alevi devleti için düğmeye bastığı iddia edildi.

Suriye'de iki yıldır süren muhalifler ile rejim kuvvetleri arasındaki çatışmalar devam ederken, Suriye'nin parçalanması ile ilgili olarak gündeme gelen Alevi Devleti'nin kurulmasına destek verilmemesi için Suriye'nin İsrail'li yetkililer ile ilişkiye geçtiği belirtildi. İngiltere'deki The Guardian'da yayımlanan ‘Alevi nüfusunun olduğu bölgelerdeki Sünnilerin etnik temizlik korkusu' başlıklı makalede ilginç bir de ayrıntı verildi. Habere göre son altı ay içinde bazı üst düzey Suriyeli diplomatlar, bölgedeki ‘düşman ülkelerle' Suriyeli Alevileri korumak için ilişki geliştirildiği ifade edildi. Habere göre Suriye'de etkili bir diplomat Beşar Esad tarafından İsrail'e gönderilerek, eski İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman ile görüştü. Suriyeli diplomat, kurulması planlanan Alevi devletine İsrail'in de destek vermesi istedi.

Golan da bu sınırlara dahil

Suriyeli diplomatın İsrailli meslektaşlarına kurulacak yeni ülkenin sınırlarının çizilmesi durumunda yersiz yurtsuz kalan insanların İsrail'in işgali altındaki Golan Tepelerine yerleşebileceğini söylediği belirtildi. Guardian Suriyeli kaynağına dayandırdığı haberinde, Liberman'ın bu öneriye ters yanıt vermediği ancak geçmişte yaşanan bazı olayların aydınlatılması için bilgi istediğini ifade etti. Guardian özellikle Humus gibi Sünni yoğunluklu bölgelerde, insanların büyük bir etnik temizlik politikalarıyla karşı karşıya kalma korkusu yaşadıklarını vurguladı.

Star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.