Esed yönetimi IŞİD'den petrol alıyor!

Esed yönetimi IŞİD'den petrol alıyor!

AB, Suriye yönetiminin IŞİD'den petrol aldığını öne sürerek bu sebeple Suriyeli bir işadamının kara listeye alındığını açıkladı.

Avrupa Birliği, Beşşar Esad yönetiminin IŞİD petrolünü satın aldığını ve bu çerçevede IŞİD işgali altında bulunan bölgelerden çıkarılan petrolü Şam rejimine satan Suriyeli bir işadamını kara listeye aldığını açıkladı.

AB Komisyonu tarafından açıklanan raporda, bu yöndeki iddiaları ısrarla reddetmesine karşın Şam rejiminin IŞİD’den petrol aldığı bildirildi. Raporda, Şam rejimiyle yakın ilişkileri bulunan Suriyeli işadamı George Haswani’nin IŞİD’in çıkardığı petrolü Şam’a sattığı için kara listeye alınarak Avrupa’daki tüm mal varlığının dondurulduğu açıklandı.

Rapora göre Haswani’nin sahibi olduğu ve Suriye’de faaliyet gösteren HESCO şirketi, Suriye ile IŞİD arasında yapılan petrol anlaşmalarında arabuluculuk yapıyor. Raporun yayınlanmasından sonra bir açıklama yapan Haswani ise iddiayı reddederek Türkiye’yi suçladı. Haswani, IŞİD’ten alınan petrolün aracılar üzerinden Suriye’ye değil, Türkiye’ye satıldığını ileri sürdü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.