Esed'den dünyayı ayağa kaldıracak açıklama!

Esed'den dünyayı ayağa kaldıracak açıklama!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya’nın gönderdiği S-300 füzelerinden oluşan ilk parti modern silahların ellerine geçtiğini söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya'dan sipariş ettikleri uzun menzilli S-300 füzelerinin ilk partisinin kendilerine ulaştığını, diğer S-300 füzelerinin de 'yakında' Suriye'de olacağını söyledi.

Batılı devletlerin karşı çıktığı teslimatla ilgili İsrail, "Gerçekleşirse, biz de ne yapacağımızı biliriz. Cevabımız hazır" açıklaması yapmıştı.

Lübnan televizyonu El Manar'a konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya'ya siparişini verdikleri uzun menzilli S-300 füzelerinin ilk partisinin ülkesine ulaştığını, geri kalan S-300 füzelerinin de yakında ulaşacağını söyledi. 

İSRAİL, "CEVABIMIZ HAZIR" DEMİŞTİ

S-300 füzelerinin Suriye'ye teslim edildiğine dair Rusya'dan ise henüz bir açıklama gelmedi. Ancak Rusya'nın NATO özel temsilcisi Aleksander Gruşko önceki gün yaptığı açıklamada, Moskova'nın Şam rejimine bu silahları vereceğini söyleyerek, muammaya dönen "S-300 füzeleri" konusunda son noktayı koymuştu.

Gruşko'nun S-300 açıklamasından hemen sonra Tel Aviv'de konuşan İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon ise, "S-300 füzeleri henüz Rusya'dan Suriye'ye gönderilmedi. İleride de gönderilmeyeceğini düşünmek isteriz. Ancak bu silahlar yine de Şam rejimine teslim edilirse bu durumda biz ne yapacağımızı biliriz. Verecek cevabımız hazır" demişti.

Yalon'un bu açıklaması başta Rusya olmak üzere dünya çapında büyükyankı uyandırmış ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rus mevkidaşıSergey Lavrov arasında ek görüşmelerin yapılmasına neden olmuştu.

"İNCELİYORUZ"

Esad'ın bugünkü açıklamalarının ardından Reuters'a konuşan İsrailli bir yetkili ise füzelerin Şam rejimine ulaştığı yönündeki haberi araştırdıklarını belirtti. Adının açıklanmaması kaydıyla konuşan yetkili, "Şu an bildirilen haberin ötesinde bir bilgimiz yok. İnceliyoruz" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.