Eşek Arıları Sıcağa Gelemedi!

Eşek Arıları Sıcağa Gelemedi!

NBA Normal Sezonu maçında ev sahibi takım olan Miami Heat (Miami Sıcağı) misafiri Charlotte Hornets (Charlotte Eşek Arıları) takımını zorlanmadan yendi. Miami Heat 104 - Charlotte Hornets 87

Mehmet Y. Ulutaş | habername.com | Miami | ABD

Miami Heat maça Jaquez Jr, Joviç, Adebayo, Herro ve Lowry ilk beşi ile başlarken Charlotte Hornets ise Martin, Bridges, Richard, Rosier ve Ball beşi ile sahadaydı.

İlk çeyrek iki tarafın da arka arkaya kaçırdıkları üçlüklerle başladı. Nitekim maçta ilk sayı ikinci dakika bitmek üzereyken atıldı. İlk basketi atan çaylak oyuncu Jaquez Jr attığı 15 sayıyla bu çeyreğin yıldızıydı. Heat ilk çeyreği 26-16 önde bitirdi.

İkinci çeyrek de benzer tempoda başladı. Bam Adebayo bu çeyrekte çok etkiliydi pota altında. Hornets takımı ise rakibini domine edecek bir performans ortaya koyamıyordu ve fark 14 sayı olunca mola aldı Hornets koçu Steve Clifford. Mola sonrası pek bir şey değişmedi, fark 23 sayıya çıktı ve koç Clifford yeniden mola almak zorunda kaldı. Heat devreyi 52-31 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğe Hornets üç sayılarla Heat ise top kayıpları işe başladı. Hornets takımında Ball, Bridges ve Rozier kendilerini göstermeye başladı. Sayı farkı 11 sayıya dek indi. Ama sonrasında Heat kendine geldi ve Adebayo ve Herro’nun etkili oyunlarıyla farkın azalmasına müsaade etmedi. Heat bu çeyreği de önde bitirdi: 77-62.

Son çeyrek Hornets dinamizmi ile başladı ve sayı farkı azalıyor derken yaptıkları basit defans hataları pahalıya maloldu her defasında. Sayı farkı bir ara 23 sayıya dek çıktı. Son dakikalarında iki takımın da yedeklerini oynattığı maçı Miami Heat 104-87 kazandı.

Maça dair notlar:

  • Miami Heat takımında Bam Adebayo 24 sayı, 10 ribaunt, 7 asist ve Tyler Herro 21 sayı ve 7 ribaunt ile maçın öne çıkan oyucular oldular.
  • Charlotte Hornets takımında ise sahanın en çok göze batan ismi 26 sayı, 5 ribaunt ve 7 asist ile Terry Rozier oldu.
  • ilk çeyreğin yıldızı Jaime Jaquez Jr ikinci çeyrekte sakatlanarak oyundan çıktı ve bir daha giremedi. Koç Spoelstra Jaime’nin kasık sakatlığı yaşadığını ve sakatlığının ciddiyetini bekleyip göreceklerini söyledi basın toplantısında.
  • Miami Heat (23G-16M) ise üst üste ikinci galibiyetini almış oldu ve NBA Doğu Konferansında 6. sıraya yükseldi.
  • Charlotte Hornets (8G-29M) bu sonuç ile dört maçlık yenilgi serisini geliştirdi ve fakat NBA Doğu Konferansında 13. sıradaki yerini korudu.
  • Miami için normalden serin ve yağmurlu gün olduğu için seyirci sayısı düşüktü.
  • Maçta Martin Luther King Jr günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
  • Miami Heat takımının eski şöhretli oyuncularından Dwayne Wade’in “Hall Of Fame” efsane oyuncuları arasına girmesi de maçta kutlandı.

img-3538.jpeg

img-3538.jpeg

img-3546.jpeg

image.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.