Eşek ve köpeğiyle dünyayı gezen Fransız Çanakkale'de!

Eşek ve köpeğiyle dünyayı gezen Fransız Çanakkale'de!

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'ne ulaşan 32 yaşındaki Fransız turist Julien Fortgeot, hayvanların dostluğunun daha kalıcı olduğu düşüncesiyle yanına aldığı eşek ve köpeğiyle dünyayı geziyor.

Fransa'dan yola çıkan ve 6 gün önce İpsala Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Julien Fortgeot, 'Maga' adlı eşeği ve 'Samedi' adlı köpeğiyle, yaya olarak gittiği Edirne’nin Keşan İlçesi ve Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nden sonra Lapseki'ye ulaştı. Şahinli Köyü’nden geçerek elindeki eski yol haritasıyla Lapseki'ye 50 kilometre uzaklıktaki Kundakçılar Köyü yakınlarında bir gece konaklayan Fortgeot, sonraki durağının Çanakkale'nin Çan İlçesi ve Balıkesir'in Edremit İlçesi’ni takip ederek İzmir olacağını dile getirdi.

ANILARINI KİTAPLAŞTIRACAK

Yalnızca orman yollarını takip ederek ve ormanlarda konaklayarak turuna devam eden Fransız Julien Fortgeot, geçtiği köylerle ilgili izlenimlerini not aldığını kaydetti. Az bildiği Türkçesi ile piyona tamircisi olduğunu belirten Julien Fortgeot, Türkiye'den sonra Irak, İran, Afganistan, Pakistan ve Hindistan'a gideceğini ve gezi notlarını derleyip kitap yazacağını ifade etti.

TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Hayvanların dostluğunun çok daha kalıcı olduğunu ve bu yüzden yanına bir eşek bir de köpek alarak yola çıktığını dile getiren Fortgeot, "Geçtiğim yerlerde hep insanlar bana bir şeyler verdi. Türk insanı çok cana yakın. Özellikle de Lapseki İlçesi’ne bağlı Şahinli Köyü’nde yaşayanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.