M.Z.Kotku Hoca Efendiyi de hedef almışlar 

 M.Z.Kotku Hoca Efendiyi de hedef almışlar 

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un 2005 yılında Genelkurmay İkinci Başkanı olduğu dönemde subaylara tavsiye ettiği internet siteleri arasında bulunan “tekadam.8k.com”un yayınını halen sürdürdüğü ortaya çıktı. Sitede yer alan kısımda

Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un 2005 yılında Genelkurmay İkinci Başkanı olduğu dönemde subaylara tavsiye ettiği internet siteleri arasında bulunan “tekadam.8k.com”un yayınını halen sürdürdüğü ortaya çıktı. Sitede yer alan kısımda mütedeyyinlere hakaret ve iftira ediliyor.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA



Kara propaganda amaçlı kurulduğu ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından işletildiği ileri sürülen ve ‘andıç’ davasının iddianamesine giren 42 internet sitesi medyada çıkan haberler üzerine Şubat 2009’da faaliyetlerini durdurdu. Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un 2005 yılında Genelkurmay İkinci Başkanı olduğu dönemde subaylara tavsiye ettiği internet siteleri arasında bulunan “tekadam.8k.com” un ise yayınını halen sürdürdüğü ortaya çıktı. “Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik tehditler” başlığı ile sitede yer alan kısımda mütedeyyinlere hakaret ve iftira edildiği görülürken, 28 Şubatçılar gibi Türkiye’nin en potansiyelli iç tehdidin ‘irtica’ olduğu iddia ediliyor.

Tarikatlara ağır ithamlar

Laiklik ile inanç özgürlüklerinin koruma altına alındığı iddia edilen söz konusu internet sitesinde, tarikatlar “Yasadışı örgüt” olarak tanımlanıyor. Tarikatların amacı ise “Ülkeye karşı düşman bir militan yetiştirmek” şeklinde açıklanıyor. İmam Hatip Okullarından mezun olan gençlere de “militan” benzetmesi yapılırken, bu gençlerle devletin ele geçirilmeye çalışıldığı iddia ediliyor.

Başörtü rahatsızlılığı

Subaylara tavsiye edilen siteler arasında yerini alan “tekadam.8j.com” isimli internet sitesinde, 28 Şubat darbesinin ardından yasaklanan başörtü hakkına da vurgu yapıldığı görünüyor. Allah’ın emrini yerine getirerek örtünen Müslüman kadınları ‘istismarcı’ olarak sunan site, ülkede örtü sorunun olmadığını iddia ediyor. Öte yandan başörtü yasağına karşın mücadele veren gazete ve dergilere ‘paçavra’ yakıştırılması yapıldığı görülürken, başörtü eylemlerinin ise devlete isyan olduğu öne sürülüyor.

Atatürk’e övgü, Üstatlara hakaret

Site’nin hemen her kısmında Atatürk’ten söz edilirken, skandal ifadelere yer verildiği görülüyor. Atatürk’ü “yoktan var eden” bir lider olarak sunan site, yayınladığı yazılarda Atatürk’ü insanüstü bir konumda sunmaya çalıştığı gözlerden kaçmıyor. Atatürk’ün yaşamı, anıları, sözleri, ilke ve inkılaplarına da yer verilen sitenin “İslam Dininde Mezhepler, Tarikatlar” başlıklı kısımda ise tarikatların İslam ve insanlık düşmanı ilan edildiği görülüyor. Üstad Said-i Nursi ile Mehmet Zahid Kotku Hoca Efendiyi de hedef alan sitede, Kur’an Kursları, Medreseler ve İHL’ler de alınan eğitimin çağdışı olduğu ve gençlerin muhakkak buralardan kurtarılması gerektiği savunuluyor.

Başbuğ ağzı ile suçlamalar

Tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, tarafından askeri personele tavsiye edilen “tekadam.8k.com” isimli sitede, medya eliyle psikolojik harekât yöntemleri kullanılarak, TSK ve devletin yıpratıldığı da iddia ediliyor. Görevde olduğu dönemde İlker Başbuğ’da sürekli olarak medyanın TSK’ya karşı asimetrik bir psikolojik operasyon yürüttüğünü öne sürerek, gerçekleri deşifre eden basın kuruluşlarına ağır ithamlarda bulunuyordu. 

MİLATGAZETESİ.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.