Eski MHP'li Barutçu Cübbeli'yi Ziyaret Etti

Eski MHP'li Barutçu Cübbeli'yi Ziyaret Etti

Seks kaseti çıkan Eski MHP'li İhsan Barutçu, Cübbeli Ahmet'i cezaevinde ziyaret etti.

Milletvekili seçimleri öncesinde hakkında çıkan kaset skandalı ile gündeme gelen İstanbul bağımsız milletvekili İhsan Barutçu, Ahmet Mahmut Ünlü'yü Metris Cezaevi'nde ziyaret etti. İki saati aşan ziyareti değerlendiren Barutçu, "Bir komploya kurban edildiğini ifade ediyor. Ben de aynı kanaatteyim" dedi.

MHP'den milletvekili adayı olduğu haziran seçimleri öncesinde hakkında internet sitelerine düşen görüntüler ile gündeme gelen bağımsız milletvekili İhsan Barutçu, çete operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Ahmet Mahmut Ünlü'yü ziyaret etti. Öğle saatlerinde Metris Cezaevi'ne gelen Barutçu, iki saati aşkın süre içeride kaldı. Cezaevi çıkışında ziyareti hakkında açıklama yapan Barutçu, "Tanıdığımız, bildiğimiz, kıymet verdiğimiz bir şahsiyet. İlmi ile topluma önderlik yapacak bir kişi. En azından bir moral verme ve dertleşme amacıyla ziyaretimizi gerçekleştirdik" dedi.  Ünlü hakkındaki iddiaların asılsız çıkmasını umduğunu belirten Barutçu, "Böyle bir değerimizin iddialarla bir şekilde gözaltına alınması, tutuklanması Cüppeli Ahmet Hoca ile bağdaşmayan bir şey olarak değerlendiriyorum. Bunun komplo olacağı katindeyim. Yargı sürecinde bu durum bilgilerle, belgelerle daha da netleşecek" diye konuştu.   

Barutçu, Ahmet Mahmut Ünlü'nün 'bir komploya kurban edildiğini' ifade ettiğini belirterek, "Ben de de öyle bir kanaat oluştu. Bu süreçte bir şeyler kestirip kolaycı bir ifade ile açıklamak doğru değil. Ancak toplumsal gözle ile bakıldığı zaman değerleri, değerlendirmeleri, inanç yapısı İslami bilgisi, iddia edilen suçlarla ifade edilmeyecek bir çelişkiyi ortaya koyuyor. Şahsen kendimde bazı mağduriyetler yaşamış biri olarak sanki  sisteme ve yada iktidara angaje olamamış kişi ve kesimler potansiyel suçlu olarak ta hedef seçilmekte. Bu anlayışla, yalan yanlış ifadelerle bir yere gidilmez" dedi. 

Barutçu kendisine yöneltilen 'sizde benzer bir mağduriyet yaşadınız, görüşmede nasıl bir duygu hali oluştu?' şeklindeki bir soruya, "Sadece belli kişi yada kişilere yönelik değil. Türkiye'de  asimetrik bir saldırı ile toplum yüz yüze, kanaat önderlerinin siyasi parti liderlerinin benzer komplolarla karşı karşıya olduğunu görüyoruz." cevabını verdi.  

Barutçu şöyle konuştu: "Biz hiç olmazsa bu ve benzeri mağduriyetleri yaşayan insanlarla bir araya gelip, meşveret ederek, düşünce paylaşımında bulunarak ortak mücadele edebileceğimiz, yada kendilerince elde etikleri bilgileri bir yerde toplayarak bu saldırıların nereden geldiğini ortaya  çıkartıp, topluma karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek çabasındayız. Bu minval üzere ziyaretimizi yaptık. Varsayımlar üzerinden konuştuk. Net bir bilgiyi ortaya koyamıyoruz. Ziyaretlerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek. Net bilgiler olursa kamuoyu ile paylaşacağız."  

cihan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum