Eski Milli Futbolcu Vefat Etti

Eski Milli Futbolcu Vefat Etti

Bir dönem Fenerbahçe'de de top koşturan milli futbolculardan Erol Togay, yaşamını yitirdi.

Eski milli futbolculardan Erol Togay hayatını kaybetti. Togay, kariyerinde Vefaspor, Altay, Fenerbahçe ve Adana Demirspor formaları giymişti.

1 Şubat 1950 doğumlu Erol Togay, 20 kez A Milli Takım formasını terletmişti. Togay, 1991 yılında Guus Hiddink'in ardından Fenerbahçe teknik direktörlüğne getirilmiş ve yalnızca 3 maç takımın başında sahaya çıkmıştı.

EROL TOGAY KİMDİR?

Futbola Vefaspor'da başladı. Oradan Altay'a geçti. 1978 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Defansın ortasında oynadı. 1981-82 sezonundan itibaren iki sezon Adana Demirspor'da oynadıktan sonra aktif futbola veda etti.

1 Mart 1980 yılında İnönü Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Adana Demirspor karşılaşmasının 77. dakikasında sarı-lacivertli takımın 1000. golünü penaltıdan atarak tarihe geçti. Hava toplarındaki hakimiyeti nedeniyle kendisine "Kafacı Erol" lakabı takıldı.

20 kez millî takımlara çağrıldı, 1 kez Türkiye U-21 ve 19 kez de Türkiye A Millî forması olmak üzere, toplam 20 kez millî formayı giydi. 1991 yılında Hollandalı çalıştırıcı Guus Hiddink'in ardından Fenerbahçe teknik direktörlüğüne getirildi ve sadece 3 maç takımın başında kalabildi.

Togay, uzun bir süredir Multipl Skleroz (MS) hastalığı tedavisi görüyordu.

Babası Nuri Togay, bir zamanlar Türkiye'nin ünlü politikacısı ve spor adamıydı. 1957-60 dönemlerinde Beşiktaş Kulübünde de başkanlık görevinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.