Eski Milli güreşçi yaralılara yardım ederken can verdi

Eski Milli güreşçi yaralılara yardım ederken can verdi

İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Serkan Türk'ün, yaralılara yardım ederken ikinci patlamada öldüğü öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan geçen yıl mezun olan Türk, Beylikdüzü Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nde çalışmaya başlamıştı. Samsun Çarşambalı olan Türk, ailesiyle İstanbul'da yaşıyordu.

Eski Milli güreşçi yaralılara yardım ederken can verdi

Edirne'de yaşadığı dönemlerde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev alan ve AK Parti Gençlik Kolları'nda siyaset yapan Türk'ün vefatı Edirne'deki arkadaşlarını üzdü.

Oğlunu DAEŞ'ten kurtaran Tunuslu komutan İstanbul'da öldü-haberi için tıklayın

YARALILARA YARDIMA GİDERKEN CAN VERDİ

Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Zorba, Serkan Türk'ü yakından tanıdığına söyledi. Serkan'ın vatan sevgisi ve manevi duyguları yüksek olan biri olduğunu ifade eden Zorba, "Şehit olmak herkese nasip olmaz. Serkan şehitlik mertebesine erişerek bizim yanımızdan ayrıldı. Gerçekten üzüntümüz büyük" diye konuştu.

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, öğrencisi Serkan Türk'ü anlatırken, "Memleket sevdalısı hayat dolu bir genç"ifadesini kullandı.

Serkan Türk'ün arkadaşlarından AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hakan Dağdeviren ise Türk'ün yaşama sevinci dolu çalışkan bir kişi olduğunu belirterek, "Serkan iyi biriydi. Dün akşam da tam detaylı olarak öğrenemedim ama birinci patlamanın ardından yaralılara yardım etmek amacıyla o bölgeye yönelmiş. Kardeşimiz ikinci bomba patladığı sırada vefat ediyor. Bu kadar iyi bir kardeşimizdi Serkan." diye konuştu.

YETİM BÜYÜDÜ, GÜREŞTE TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETTİ

Aynı zamanda eski Milli güreşçi olan Kendisi de yetim büyüyen, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) Marmara Gençlik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Serkan Türk, facebook hesabından yetimler için "Eğer şu yüreğim kocaman olsaydı, kollarım kocaman olsaydı hepsini sarardım yüreğime koyardım. Kendimden bilirim zor mesele. Yetimliği eksiklik olarak aratmayan Yüce Allah'a sonsuz şükürler olsun"mesajını bıraktı.

GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, terör saldırısında hayatını kaybeden Türk'e Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi. Türk'ün yetim büyüdüğünü ve sıkıntılarla okuyarak beden eğitimi bölümünü bitirdiğini anlatan Okudan, "Rahata tam kavuşmuştu ki terör saldırısında şehit oldu. Rabbim ailesine, bizlere sabır versin" dedi.

Eski Milli güreşçi yaralılara yardım ederken can verdi

SON MESAJINDA ŞEHİT OLMAYI İSTEDİ

Okudan, öğretmen ataması bekleyen Türk'ün kendisine gönderdiği son telefon mesajını gözyaşı içinde okudu. Okudan, Türk'ün mesajında, "Abi benim işim yok gücüm yok. Bu sebeple yuva kurmam da zor. Artı anneme ve ablama da bakmakla yükümlüyüm ama inan inşallah hep beraber doğru yolda doğru işler yaparız da Allah da bize şehit olmayı nasip eder" ifadelerini kullandığını aktardı.

Türk'ün, bugün memleketi Samsun'un Çarşamba ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.