Eskişehir'de KKKA şüphesi

Eskişehir'de KKKA şüphesi

Eskişehir'de, kulağına yapışan bir böceği kendi imkanlarıyla çıkardıktan sonra rahatsızlanan 9 yaşındaki ilköğretim öğrencisi kız, yüksek ateşi düşmeyip fenalaşınca ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi altında tutulan küçük kızın hayati tehlikesinin olduğu bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Gazipaşa Mahallesi 33. Sokak'taki tek katlı evde yaşayan ilköğretim okulu öğrencisi N.Ö'nün kulağının içine 19 Haziranda bir böcek yapıştı. N.Ö, kendi imkanıyla çıkardığı böceği babası M.Ö'ye gösterdi ve pencereden dışarı attı.

At ve tavuk besleyen aile, böcek ısırmasından sonra ateşi yükselen küçük kızlarının rahatsızlığını önce önemsemedi. Aile, ateşinin düşmemesi, zaman zaman da kusmaya başlaması üzerine N.Ö'yü dün Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdü.

Ailenin sağlık görevlilerine olayı anlatmasının üzerine N.Ö, KKKA hastalığı virüsü taşıdığı şüphesiyle hastanenin enfeksiyon bölümünde tedavi altına alındı.

N.Ö'den alınan kan örnekleri de Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Kurulu'na gönderildi. Bir erkek kardeşi bulunan N.Ö'nün yüksek ateşinin düşürülemediği, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Etiketler :