Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili önemli itiraf

Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili önemli itiraf

Eşref Bitlis'in ölümüyle iligili dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'ten itiraf gibi bir açıklama geldi.

Eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in şüpheli ölümüyle ilgili ifade veren Doğan Güreş'ten soruşturmanın seyrini değiştirecek bir itiraf geldi. Güreş'in ifadesinde, Bitlis'in ölümüne neden olan uçak kazasının ardından üretici firmanın tehdidi nedeniyle, 'buzlanma' diye bir ara yol bulduklarını söylediği öğrenildi.

DOSYA MOTOR BUZLANMASI DİYE KAPATILMIŞTI

Yenişafak'ın haberine göre; Eşref Bitlis Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı dönemde 17 Şubat 1993'te Diyarbakır'a gitmek için tahsis edilen Kara Havacılık Okuluna kayıtlı uçağın düşmesi sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada, soruşturmanın seyrini değiştirecek bir gelişme yaşandı. Olayın tüm detayları incelenmeden 'motor buzlanması' denilerek kapatılan dosya ile ilgili Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür'e ifade veren dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş, itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu. Kaza olmadan önce görüştüğü Bitlis'e Brüksel'de yapılacak olan NATO toplantısına beraber gitmeyi teklif ettiği ancak Bitlis'in, 'Ben Diyarbakır'a gideceğim, Diyarbakır benim için daha önemli' diyerek geri çevirdiğini söylediği kaydedildi.

DÜŞME SEBEBİ ARAŞTIRILMADI

Bilirkişi raporlarıyla da doğruluğu tartışmalı hale gelen 'motorların buzlanması' iddiasının Güreş'in itiraflarıyla tamamen çürüdüğü ifade edildi. Güreş'in, üretici firmanın "Uçak satmayız" tehdidi karşısında kazada uçak hatası ihtimalini araştırmadıklarını söylediği öğrenildi. Kazada, pilotaj hatasına da rastlayamadıklarını ifade eden Güreş'in, bunun üzerine "buzlanma" gibi bir ara bir yol bulduklarını söylediği öğrenildi. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısına, ameliyatlı olduğu için kaldığı lojmanında ifade veren Doğan Güreş, şüpheli kazaya şahitlik ettiğini dile getirdiği öğrenildi.

ŞAPKASINI ALIP GİTTİ

Kaza günü, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel ile birlikte bir programa gittiklerini söyleyen Güreş'in, uçağın düşme anına da şahitlik ettiğini söylediği belirtildi. Yenimahalle'deki Posta İşletmeleri Merkezinin bahçesine düşen uçağın yanına ilk gidenlerden birinin de kendisi olduğunu anlatan Güreş, Demirel'in enkaz yerine gelmediğini de kaydettiği öğrenildi. Uçağın düşme anına şahitlik eden Demirel'in daha önceden de yaptığı gibi şapkasını alarak gittiği tespit edildi.

ÇİLLİOĞLU'NU TANIMAM BİLE

Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı iken loimanında şüpheli bir şekilde ölü bulunan Albay Kazım Çillioğlu ile ilgili Malatya özel yetkili Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifade veren Doğan Güreş'in Çillioğlu'nu tanımadığını söylediği öğrenildi. Savcıların sorusuna cevap veren Güreş'in Çillioğlu'nu hatırlayamadığını ve tanımadığını söylediği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.