Eve silahlı saldırı!

Eve silahlı saldırı!

Nine ve 6 aylık torunu hayatını kaybetti, diğer torunu yaralandı

Kahramanmaraş'ta bir eve düzenlenen silahlı saldırıda nine ve 6 aylık torunu hayatını kaybetti, diğer torunu yaralandı.

Olay, gece merkeze bağlı Fatih Beldesi Fatihler Mahallesi'nde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerin açtığı ateş sonucu evde bulunan Hürü Kurt(60) ve 6 aylık torunları Ennur Rabia Şentürk ile Mehmet Cingöz yaralandı.

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Hürü Kurt ve Ennur Rabia Şentürk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer torun Mehmet Cingöz'ün durumu iyiye giderken, Kurt ve Şentürk'ün cesetleri, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Saldırının ardından jandarma kasabadaki güvenlik önlemlerini artırırken, fail ya da faillerin yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Yapılan soruşturma sonucu, vurularak öldürülen yaşlı kadın ve torununun arazi husumeti nedeniyle katledildiği ortaya çıktı.

Av tüfeği olduğu öne sürülen silahtan çıkan 6 mermi bu sırada evin balkonunda oturan Cingöz'ün imam nikahlı eşi Hürü Kurt ile birlikte 6 aylık torunları Ennur Rabia Şentürk ve Mehmet Cingöz'e isabet etti. Ağır yaralanan 3 kişi hemen Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken Hürü Kurt ve Ennur Rabia Şentürk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilen cenazeler bugün aileye teslim edilirken, olayın meydana geldiği Fatih kasabasında yas havası oluştu. Mahalle Muhtarı Hıdır Yılmaz, gece 6 el silah sesi duyduklarını belirterek olayla ilgili şöyle konuştu:

"Akşamüzeri evde otururken silah sesleri geldi. Altı el ateş etmişler, karakoldan beni aradılar olayı haber verdiler. Saat 21.00-21.30 sıralarıydı. O sırada biz vardık. Yaralıları kaldırmışlar, ikisi Maraş'a varınca vefat etti. Diğeri yaralı. Av tüfeği ile ateş etmişler. Sebebini ve kim tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Jandarma araştırmaya devam ediyor."

Bu arada olayla ilgili 8 kişi gözaltına alınırken, olayda kullanıldığı öne sürülen 6 tüfeğe de el konuldu. Nine ve torununun hangi silahtan çıkan mermilerle ve kim tarafından öldürüldüğü balistik incelemesinin ardından ortaya çıkacak.
Şüpheli 8 şahsın mahkemedeki sorguları devam ediyor.

Etiketler :