Evrim profesörünün Adnan Hoca isyanı

Evrim profesörünün Adnan Hoca isyanı

İngiltere'de yayınlanan Sunday Times gazetesi, evrim dersi veren Profesör Steve Jones'un isyanına yer verdi. Jones, Adnan Hoca'nın kitaplarını okuyanların dersine girmediğini söyledi.

Sunday Times İngiltere'de biyoloji eğitimi alan müslümanlar arasında evrim teorisine tepkilerin attığını bildiriyor.

Haberin kaynağı, evrim teorisi alanında da çalışmaları olan, dünyaca ünlü İngiliz genetik profesörü Steve Jones.
Jones'a göre, giderek artan sayıda müslüman talebesi üniversitede verdiği evrim teorisi derslerini boykot ediyor ve bu dersin müfredattan çıkarılmasını istiyor.

Sunday Times İngiltere Müslüman Konseyi'nin eski liderlerinden İnayet Bunglavala'nın, bu gelişmeden kısmen Harun Yahya'nın kitaplarını sorumlu tuttuğunu aktarıyor.

Harun Yahya, Türkiye'de Adnan Hoca olarak da bilinen Adnan Oktar'ın mahlası.

Adnan Oktar'ın bu mahlasla yazdığı evrim teorisi karşıtı kitapların bir kısmı, teşkilatı tarafından yabancı dillere de çevrilerek Türkiye dışında dağıtılıyor.

Sunday Times haberinde, Profesör Steve Jones'un yanısıra, arkasında deniz manzarasıyla Adnan Oktar'ın bir fotoğrafına da yet veriyor.

Gazete, Oktar'ın kitaplarını, ABD'de yaratılış teorisini savunanların kaydettikleri mesafeyi etüd ettikten sonra yazmaya başladığını belirtiyor.

Profesör Steve Jones da öğrencilerinin tavrını anlamadığını belirtiyor.
Sunday Times, Jones'un 'yaratılış teorisine inanıyorsanız tamamen hatalısınız ve kendi kendinizi kandırıyorsunuz demektir' diyor.

Profesör Jones kendisini boykot eden öğrencileri için de, 'ama illa da buna inanıyorlarsa, örneğin gidip kimya eğitimi almayı tercih edebilirler; hem biyoloji okuyup hem de bu teoriye karşı çıkmalarını anlamak mümkün değil' diyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum